Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Турция » Анталия » Гюл Рисорт

Анталия и Кемер

Октомври 2009  Автор: luna.chervena

Анталия е разположена на брега на огромен залив, наричан Турската ривиера, а наблизо е планинската верига Таурус. Градът е издигнат върху варовиково плато, чийто стръмни склонове слизат към залива и старото пристанище. На запад - красивите плажове на Konyaalti, много посещавани, тъй като зелената растителност (портокали, лимони, кайсии, смокини, маслини, банани) и планинският масив Таурус са прекрасна рамка.


Анталия, "страната на всички народи". Столицата на Памфилия през 2 век пр. Хр., царят на Пергам създава нов град, издигнат на мястото на днешна Анталия. През 133 г. пр. Хр. римляните получават Аталея от кралство Пергам и тя вече е част от азиатската провинция на римската империя. През 2 в. сл. Хр. когато на власт е император Адриан градът е заобиколен със стени.


Какво трябва да се посети в Анталия:


Кварталът на старото пристанище, водопадът Дуден, Иивли минаре, джамията Аладин, старият град и Кесик минаре, портата на Адриан, общинският парк (Karaalioglu Park), музеят (на 2 км от центъра на града).


И още не пропускайте: Аспендос - най-добре запазеният теотър в Турция (на 45 км от Анталия); археологическият център Перж, на 22 км от Анталия; Сиде и нейните развалини, плажове и магазини - на 74 км от Анталия; пешерата Караин (160 000 г. пр. Хр.) и пещерата Дамлатас; водопадът Дуден - единственият водопад, чийто води се вливат директно в морето, както и Кемер - стар град на рибари, разположен в подножието на масива Таурус. На 45 км от Анталия - понастоящем курортен център с много хотели, у плажове и голям парк.


Важно! не записвайте екскурзиите, предлагани от туроператорите. Същите се предлагат в хотелите и от лицензирани местни туроператори на 2 и повече по-ниски цени.


Аз си прекарах чудесно, пожелавам и на Вас приятни моменти!


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ