Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » о-в Корфу » хотел Пинк Палас

Едно

Януари 2010  Автор: Ранилист

Из между многото предновогодишни оферти се спрях на предлаганото от фирма "София тур" посрещане на Нова година на остров "Корфу" в хотел Пинк Палас. За да съм по-точен търсих оферта в която храненето да е на база ол инклузив. Свързах се с представител на фирмата и подписахме договор. В уречения ден и час тръгнахме от началната точка и пристигнахме на пристанището в Игуменица буквално 5 минути преди тръгване на ферибота. Не се качихме защото трябвало да изчакаме останалите автобуси, а представителите на фирмата се качиха с първия автобус и не ни изчакаха. Чакахме близо 3 чса на вятъра до тръгването на следващия ферибод. На пристанището в гр.Керкира на остроф Корфу пристигнахме след обяд към 14 часа, а в договора пише, че ще пристигнем и ще ни настанят преди обяд. Водачът на автобуса и екскурзоводката явно не знаеха пътя до малкия курорт, където е хотелът и близо час се лутахме за да го намерим. По пътя ни казаха, че трябва да дадем по 13 евро за да ни водят на екскурзия с включен обяд навън. След това промениха цената на 10 евро, като казаха, че обядът ще е в хотела. Питам се какъв е този обяд от три евро след като едно кафе е с цена между 2 и 3 евро. Как да е дадохме парите, но не ни дадоха никакъв документ за това. Някъде към 15.30ч. ппристигнахме пред хотела и ни казаха да си стоварим багажа и да отидем на обяд в ресторанта. За да отидеш в ресторанта на хотела трябва да преодолееш 120 стъпала надолу, които после трябва да изкачиш. Долу в ресторанта ни настаниха на маси и ни казаха да чакаме да ни сервират. Нито помен от познатия ми ол инклузив. Обядът се състоеше от 1 филийка хляб, някаква салата със поръсено настъргано сирене/видях, че един от готвачите го слагаше с ръка, която често бършеше в не особено чистата си престилка/ и късчета овче месо с картофи. Попитах ще има ли десерт, но ми казаха, че такъв ще има догодина. След голям хаос ни настаниха в стайте и ужасът започна. Трябваше да починем, да се подготвим за посрещане н новата година в условията на периодично прекъсване на тока, който се пускаше след наши спорове с управата на хотела. През това време един от водачите най-спокойно си играеше на табла. Празничната новогодишна вечеря се изразяваше в следното: един ордьовър от 8 тънки парчета салам, 8 тънки резънчета кашкавал и стотина грама сирене за 6 човека. Имаше една салата с грамаж около 400гр. пак за 6 човека, отново един резан хляб. Предястието беше от варени спагети без нищо, а основното ястие беше печено овче месо с варени картофи. Отново никакъв десерт. Доброто беше, че си пийнахме узо и иричка и гледахме превъзходните изпълнения на местен фолклорен състав. На другия ден късната закуска наподобяваше ол инклузив, но можеше да се избира измежду бъркани яица, кашкавал и шунка. Прясното мляко беше студено. Ходихме и до столицата, но се задоволиха само с панорамнта обиколка и имаше обекти, като старата крепост например които не посетихме организирано както е по договор, а ни ги посочиха и ни казаха да си ходим сами в тях. Обяда и вечерята отново бяха със сервиране и същите спагети и ястия от овчо месо, но този път на маста имаше парченца от половин портокал, половин мандарина и половин ябълка за 6 човека.


На следващия ден закуската беше същата и тръгнахме на платената от нас допълнителна екскурзия. В късния следобяд отново ни сервираха ястие от овче месо, а на вечерята печено телешко месо със спагети, но този път залети със сос и кайма от овчо. Шози път на масата имашепълна фруктиера с портокали и мандарини, които сега зреят там. Това, което видях като забележителности на острова не ме очарова особено и никога повече не бих стъпил отново там. Може би така ни бе поднесено от представителите на фирма "София тур". И за това Ви съветвам да не се лъжете от техните оферти.


 




ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ