Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Златоград » Енчевите страноприемници

Не ходете там

Септември 2010  Автор: Кирил Велев

НЕ ХОДЕТЕ ТАМ.


Премеждията ми с т.нар. хотел “Енчевите страноприемници” започнаха още с паркирането на автомобила. Оказа се, че това не е грижа на хотела. Е, насочиха ме към близкия общински площад. Имах късмет и намерих място. Последва мъкнене на куфарите до хотела, защото не е предвидено дори временно спиране за разтоварване на багажа на настаняващите се.


Все пак служителите проявяват някакво вяло старание и поне не са груби.


Апартаментът, които бях резервирал не отговаря на определената от собствениците цена. В преддверието има два дивана и малка масичка, но в апартамента въобще няма стол. Няма и нощни лампи на леглата. Санитарният възел е с големината на душ кабина и тоалетното казанче не работеше.


Всичко това може да се стори някому като дребнавост и капризинчене. Нека е така.


Истинският ужас настъпва в допира до ресторанта, наречен механа, вероятно защото е в мазето. Келнерът благоволи да ни даде меню след около 25 минути и то след като на два пъти го молихме за това. За първи път след 1989 г. попадам в ресторант, в който салтата ми беше сервирана малко повече от един час след влизането ми в него.


Качеството е в общия контекст на масовия туризъм. Шопската салата е просто нарязани домати поръсени със сирене и по никакъв начин не отговаря на описанието в менюто. Като родопски катък се пробутва цедено мляко с надробено в него сирене. Това изглежда е масова практика в региона. На истински катък може да попаднете ако се доберете до Триград, например в заведението “Камината”


Венецът на подигравателното отношение към клиента идва с поръчването на вино. Поръчах най-скъпото вино от листата, с плахата надежда поне в това отношение да получа нещо на приемливо качество. Уви! Келнерът се яви с две бутилки вино в ръце и повелително ме подкани да му кажа кое да отвори. В пълно отчаяние оставих той да реши това. Изборът му – някакво вино на Тера Тангра приех като силов маркетинг и разбира се никога повече няма да се докосна до вината на тази винена работилница.


Издевателстват а не свършват до тук. По едно време бяхме удостоени с благоволението на келнера и ни донесе поръчания пилешки сач. Надявахме се, че ще ни донесе и чинии. След като разбрахме, че той няма подобни намерения, го помолихме за чинии, но това не го трогна. До края на вечерта не ни донесе чинии. Тръгнахме си без да сме вечеряли, въпреки че чинно си платихме сметката.


На края проявихме твърдост и на репликата, че трябва да почакаме за рестото отговорихме, че ще чакаме и го искаме до стотинка.


Напълно съм отвратен от демонстративно подигравателното отношение към клиентите. Бях позабравил тягостните преживявания от времето на социалистическия туризъм. Енчеви ме върнаха в онези времена.


Остава ми единствено надеждата, че имам избора никога повече да не ползвам техните услуги.


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ