Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » о-в Корфу » Корфу

Една истинска почивка

Ноември 2010  Автор: Яна

След дълго ровене в Интернет пространството къде да почиваме извън България се спрях на остров Корфу, селище Ахарави, хотел "Алмирос натура", 4 звезди, всичко включено в цената. След като прочетох отзивите единствено и само на английски и немски почиващи добих представа за нивото на хотела и така на 3 септември 2010 г. тръгнахме със съпруга ми на път. Пътуването беше организирано от наша туристическа фирма. Още с пристигането на ферибота в Керкира веднага добихме представа за Венецианското влияние над града и острова. По време на пътуването доста подробно екскурзоводката ни запозна с по - далечната и по - близка история на острова, така че вече слезли от ферибота и продължавайки с автобуса имахме представа къде минаваме и на какво да обърнем внимание.  Хотелът, в който бяхме настанени се оказа точно такъв, какъвто бяха го описали немците и англичаните - на 3 км. от селището Ахарави, изключително тихо и подходящо да пълна почивка място. След като си отпочинахме, започна "задължителната" програма - обиколка на острова и посещение на най - известните (а и не толкова) места, където всеки би трябвало да посети озовавайки се на този остров. Няма да изпадам в подробности - само ще кажа "МНОГО Е КРАСИВО"! Отвсякъде се откриваха великолепни гледки към изумруденото крайбрежие, възхитителни малки и закътани плажове. Освен Палеокастрица и Сидари посетихме и фабриката за производство на "Кумкуат". Това е ликьор, произведен от малко плодче, внесено от венецианците от Китай и намерило благоприятна почва на острова. Плодчето е смесица между портокал и мандарина, но малко по размер и от него се правят освен ликьор, сладка и други разни вкусотии. В Керкира го продават в много магазини и може да се опита в малки пластмасови чашки. Разбира се, задължително трябва да се посети и двореца на Елизабет Австрийска - Сиси! Доста впечатляващ по размерите и красотата си дворец! Подробно ще Ви разкажат за живота на Сиси, ще ви разведат да се насладите на прекрастните експонати вътре и на великолепната градина.


Бих желала да споделя и малко подробности за хотела, в който бяхме. Приятен, не голям и с много отзивчив персонал (предимно наемни млади хора от бившите соц. страни). Обслужване и чистота - перфектни (без неделя, тогава всички почиват). Анимацията и за деца и за възрастни беше великолепна. Всяка вечер беше тематично посветена на някоя държава (както и кухнята в съответния ден), така че купона течеше в пълна сила и нямаше скука. Сградния фонд се състои от къщички, които са отделечени от всички шумотевици, така, че който не се включваше в "мероприятията" можеше да си почива необезпокояван или в барчета или да си спи спокойно. Мястото на хотела е подбран доста сполучливо - единят му край е до планината, а другия е до плажа. Така, че 2 в 1! Ако има допълнителни желания за самостоятелно пътуване из острова са осигурени велосипеди, АТВ-та и коли, които се наемат в самия хотел. Храната, естествено, беше чудесна, достатъчно и рознообразна. Басейните (голям и детски) - много добре подържани. Плажът е пясъчно- чакълест, но слабо населен и достатъчно тих за идеален релакс. Забележка! Чадър и шезлонги се заплащат.


Е това е от мен, посете Корфу и вижте сами! Ще доставите удоволствие на духа и на сетивата си. Ще се убедите, че каквото и да сте чели, гледали на филми или снимки няма нищо общо с възприятията на живо!


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ