Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Китай » Гуанджоу » Гуанджоу

Гуанджоу

Май 2011  Автор: stefi mihova

Гуанджоу - известен също и с името Кантон е град в Югоизточен Китай. Намира се в провинция Гуанадун, северно от Хонконг. По-голямата част от града е разположена на левия бряг река Джу Дзян. Той е един от големите промишлени центрове на страната. Ежегодно, в града се провежда най-големият китайски търговски и промишлен панаир, наречен Кантонски панаир. Впечатляващ с изключително бързия растеж и красиви, съвремени сгради.


Хотелите са с отлично обслужване. Същото мога да кажа и за заведенията за хранене - големи ресторанти и малки, спретнати ресторантчета на еднолични собственици. Храната е екзотична за вкуса на европейците. Тук можете да посетите ресторант за морски дарове, предлагащ всички видове морски дарове, но живи. Всичко е наредено в аквариуми и консумиращите сами избират съответния експонат - риба, рак, миди/асортимента е толкова голям, че не мога да посоча всички видове/ и т.н., които биват изваждани от водната среда и приготвяни веднага от супер бързи готвачи. Впечатляващо е. Както се досещате в този ресторант без предварителна резервация трябва да се чака за място. В този ресторант можете да похапнете както вкусни риби, така и прясно месо от алигатор. Всичко зависи от вкусовите предпочитания.


Сега за панаира в Кантон - на него може да се види абсолютно всичко, което се произвежда в Китай - от обувки, облекла, текстил, керамика до камиони и леки автомобили. Организацията е безупречна и безпроблемно може да се разгледа всичко, стига да сте издръжливи в ходенето. На този панаир можете да договаряте покупката на всяко от изделията, при което получавате необходимата информация от добре подготвени и приветливи консултанти. Улиците са спокойни за разходка, но все пак имайте предвид, че и в този град има изключително много просещи хора. Тези, които харесват перлите ще имат изключителната възможност да избират от бели, розови, черни и какъвто искате цвят, форми и изключително красиви накити направени от тях. 


Пътната инфраструктура е отлично изградена - широки улични платна, виадукти на няколко нива. Зашеметяващо. От всичко, което видях обаче, най-шокиращо за мен в буквалния смисъл на думата беше движението на моторните превозни средства. Гледайки движението, човек получава впечатлението за един невероятен хаос на шофиране. Усещането е, че всеки момент автомобилите ще се ударят, защото изпреварванията и промъкванията в задръстванията създават впечатление, че няма да стигнеш цял от точка А до точка Б, но за 20-те дни на пребиваването ми в този град, аз не видях нито една катастрофа. Шофирането може да се сравни с това на "Формула 1". 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ