Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Варна » Русалка

Влюбване в Русалка

Август 2011  Автор: pavlina2007

Аниматор, голф количка, еко, слънчеви колектори. Това са част от новите думи, които са влезнали в речника на туристическо селище „Русалка”. Има и няколко дилийтвани – като яхт пристанището. Но основните качества на курорта, който от петнайсетина години не е запазена марка за Club Mйditerranйe, с всеки изминат ден се превръщат във все по-силни негови предимства. За радост на  всеки, който за първи път стъпва в това кътче, сполучливо правещо се на ... забравено в 20-ти век.


В горещия летен ден малкият залив Таук леман (Гнездо на птици) е гушнал на няколкото тераски, оформени като лястовичи гнезда, не повече от петдесетина почиващи. Толкова има и в басейна и джакузито с минерална вода. Детската градина е празна, може би защото е 3 часа следобед. Преди 3 години не можехме да се разминем с почиващите, споделя Росен, който  посреща с голф количката всеки новодошъл. В момента преобладават туристи от Германия, Русия и България. Имаме 8 аниматори – ако някой скучае или няма партньор за бара, за яхтата или джакузито, веднага при него се появява аниматор. Започнахме да работим по плана как да станем еко селище, обяснява управителят Ангел Марков.


«Русалка» е между два резервата – на север е Яйлата, на запад – Калиакра. Най-близките промишлени обекти са във Варна. Мястото е останало невидимо за големите и малките застроители на Черноморието. 70% от електричеството се добива със слънчеви колектори. В курорта не се допускат автомобили. И не на последно място - наоколо вече има три голф игрища! Става въпрос за затворен тип селище, а защо не и за защитен? Тук всеки клиент е маркиран с гривна, която му позволява да влиза там, за където си е платил.  Пакетите са различни (с таверна и без; с пиано бар и без), но винаги all inclusive. Селището е най-подходящо за семейства с деца. Влюбят ли се веднъж в него, идват тук всяка година, коментира Марков. И аз се влюбих в Русалката, сега търся някой, който да поеме почивката в скута й... 


 


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ