Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » Халкидики » Вилидж маре

Отново на почивка в Гърция

Септември 2011  Автор: Яна Коева

Миналата (2010 г.) посетих и писах за почивката ни на Корфу и тази година пак се запътихме към Гърция, само че на Халкидики. Този път бяхме със собствен транспорт и предпочетохме по - близка дестинация - втория ръкав Ситония, селото - Метаморфози, хотел "Вилидж маре". Само на 396 км от София (малко по - близко от родната лудница Созопол). Самият хотел се намира на около 2 км от селото. На пръв поглед хотелът не е нищо особено - типичното за гръцките курорти строителство. Едно- и двуетажни къщички, потънали в зеленина и сред маслинова горичка. Мога да кажа, че всичко беше перфектно! Стаите са просторни и добре поддържани, за храната нямам думи! Това е мястото за любителите на морските дарове и здравословната храна. Всеки ден имаше риба (може би съм впечатлена, защото и в 5-звездни хотели няма такова разнообразие на морска храна, поне където съм била) и всички ни познати морски деликатеси. Естествено се предлагаше и друга ("нормална" според съпруга ми) вкусно приготвена храна. Така, че за всеки вкус имаше достатъчно и разнообразно меню. Друго, много добро впечатление ни направи персонала на хотела - прекрасни млади хора, предимно от балканските държави, което ни спести съчиняване на изречения на някой от латинските езици. Е, стигнах и до плажа и великолепното море! Плажът е сравнително малък с около 50-тина чадъри, но не съжалявайте, че не сте там да мързелувате на шезлонгите. Малки закътани заливчета в непосредствена близост започват на около 200 - 300 м. Е, на такова място човек (използвам клише, ама е истина) се слива с природата! Пълен душевен и физически релакс! Препоръка: набавете си и ползвайте "аква обувки". Морето е пълно с морски таралежи! Но пък са голяма атракция - плътно прилепнали към скалите, само за четката на някой художник. За дребни подаръци може да се ползва селото Метоморфози. За 15-тина минути бавен ход се стига до него и пътя минава отново покрай малки и по - големи заливчета, удобни и подходящи за плаж. На 7 км. е Никити, по - голямо и по - оживено селище. Приятно за разходка, пазар и вероятно с повече места за развлечения. В хотела се предлагат много екскурзии на близки и по - далечни дестинации, както и круиз около Атонските манастири. За пропуснатия обяд се дава т.н. "обеден пакет", който се заявява на рецепцията от предния ден.


Единствената забележка към хотел "Вилидж маре" е липсата на анимация и забавления за децата. В офертата на хотела имаше т.н. "тематични" вечери и веднъж в седмицата "Гръцка вечер" с програма. Да, ама не. На въпроса ми защо това е така, от персонала ми отговориха, че във връзка с проблемите на страната и провеждащите се в моменти стачки, такива "екстри" вероятно няма да има и те самите се учудваха, че за отсъствието на гастролиращите трупи не е уведомено и ръководството на хотела. Горките родители, обаче,  така и не можеха спокойно да се радват на разнообразните напитки и коктейли на бара, но ние възрастните, без малки деца си купонясвахме до насита!


Е, надявам се да съм била полезна с почти телеграфно поднесената информация, но считам че всичко, което не съм споменала се подразбира. Специално аз и моето семейство вече никога няма да стъпим на българското черноморие и огромните хотели на турските курорти след невероятните ни почивки - миналата година на Корфу и тази година на Халкидики. Със сигурност догодина ще посетим някое друго прекрасно място във вече любимата ни Гърция и отново ще споделя с Вас впечатленията си.


Яна


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ