Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » Парга » Екскурзия и Круиз до Йонийски острови

Колко точно струват 50 човешки живота?

Май 2012  Автор: Член1

 


 


Между 23-27 май бях на екскурзия в Гърция, организирана от Албатрос турс с превозвач Боду М - травъл.  На 27ми май в 13.15 в град Янина, автобуса на фирмата превозвач се повреди. Дадената ни информация беше, че автобус от Сандански е тръгнал около 13 часа и го очакваме около 17-17.30. Този час беше неколкратно променян и автобуса пристигна малко след осем вечерта. До тогава стана ясно, че този автобус ще ни извози до Кулата, където ще хванем трети до София. Втория автобус беше в много лошо техническо състояние - незатварящите се врати и шибидаци бяха само началото. Още преди да излезем на магистралата (5 минути от мястото където чакахме), при вдигане на над 60 км 


в час,в завой или неравност по пътя, автобуса се разклащаше застрашително.  Шофьора беше молен многократно да кара по-бавно и внимателно (магистралата в Гърция в общи линии е комбинация от тунели и виадукти),  през цялото време му се налагаше да кара в две платна, поради невъзможност да следва очертанията само на едно. При всеки удобен случай вдигаше неразумно висока скорост, следваше много рязко разклащане, писъци от страна на децата и по-изневрените пътници и рязко набиване на спирачките, тъй като автобуса ставаше неуправляем. Така и не успях, да си обясна дали е бил изнервен, дали е бил с всичкия си или е имал нареждане да бърза (общото време на пътуване ни беше малко над 21 часа, носеха се слухове че при над 24 часа, превозвача дължал обезщетение), но шофирането му беше крайно опасно с оглед на автобуса, а съща така и недоумябавам как този автобус е минал технически преглед. Пътниците заставихме шофьора да спре на един паркинг, където се появи и собственика на фирмата превозвач. Според шофьора той не усещал никакво клатене (тогава защо намаляше на 50 км в час всеки път като разклатеше и губеше контрол върху предницата?), на междинната спирка собственика ни обясни, че третия автобус няма да дойде толкова навътре в Гърция или оставаме там или се придвижваме с автобуса на ужасите до предварително избрания град, където ще се прехвърлим в трeтия автобус. 


П.П. Ако не са ни излъгали и шофьора на втория автобус наистина е потеглил в 13 часа от Сандански, то ние бяхме с него до полунощ, което прави 11 часа непрекъснато шофиране. Ако не се лъжа това също е нарушение.


 


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ