Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Холандия » Койкенхоф » Койкенхоф

Градините Койкенхоф в Холандия

Май 2012  Автор: editors

Вероятно сте попадали на снимки на "ниви", засети с лалета и нарциси. Така, на едро, отглеждат цветята в Холандия, разбира се. Ако искате да ги видите на живо, мястото е Койкенхоф (Keukenhof). Но трябва да отидете през април, когато е кулминацията на най-известната цветна изложба в Холандия.


Градините Койкенхоф се намират до Lisse и са лесно достъпни от Амстердам и Хага. Има организиран транспорт от летище Скипхол (автобус 58, цената е включена в комбинирания билет за градините), а пътят дотам минава покрай поляни с цветя. През май от тях не беше останало почти нищо, но въпреки това градините си струват.


Те са отворени само два месеца в годината (през 2012 - от 22 март до 20 май). За това кратко време са били посетени от 900 000 души, а организаторите отбелязват засиления интерес на туристи от Китай, Индия, Русия и Източна Европа през последните години.


При добро време (тоест при добър късмет) можете да прекарате целия ден там. Има достатъчно места за хранене, както и оранжерии, детски площадки (даже малка ферма с кози и прасета) и, естествено, вятърна мелница.


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


Койкенхоф