Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » Халкидики » хотел "Теоксения" Уранополи

На море в Гърция

Септември 2012  Автор: Яна Коева

 


Отмина почти седмица от завръщането ни от почивка в хотел „Теоксения” на третия ръкав на Халкидики. През това време попрочетох отзиви на други почивали в Гърция и стигнах до извода, че не само ние сме разочаровани. Наши сънародници, пребивавали в хотел”Акти Уранополи” (в съседство до „Теоксения” ) също бяха крайно възмутени и вероятно ще прочетете отзиви, тъй като се бяха люто заканили да пишат.


Специално за „Теоксения”  може да се каже, че 4-те звезди са му множко. Ще напиша своите впечатления, а пък Вие преценете дали да посетите въпросния хотел: Добри страни: Изключително приветлив и отзивчив персонал! Чистотата беше също на ниво. Спалното бельо се сменяше през ден, а хавлиите – всеки ден. Басейните и джакузито бяха добре поддържани, чисти и без счупени елементи. И май до тук са добрите страни.


Искам да споделя нещо, което не касае хотела пряко, но все пак успя да ни вгорчи почивката. На втория ден след настаняването ни в хотела пристигнаха 2 автобуса с възрастни хора от старчески дом . Възрастните хора се оказаха атракция във всяко едно отношение! Първоначално бяхме потресени от това как се нахвърлиха върху храната, за което чух реплика от нашенец, че като „марокански скакалци” опустошават тавите с храна в ресторанта. И след като се нахранят, си остават на сладка приказка, без да се съобразяват с това, че има и други хора, които трябва да закусват или съответно вечерят. Единствено на обяд беше спокойно, тъй като не ползваха „ All inclusive”. За гласовитите гърци сме чували, но тези (вероятно поради възрастови изменения ) надминаха всякакви граници. Между двата корпуса на хотела разстоянието е най – малко на 100 метра и сутрин в 7.30 ч. (когато започва закуската, а приключва в 10 ч.) започваше подканяне с викове между корпусите за закуска. Който спал, спал, който не е, да е спал! На плажа „ръководителката” влизаше навътре в морето и започваше да вика подопечните си да влизат във водата. За разговорите и споровете помежду им се досещайте сами. Вечерно време (след 21 ч.) изцяло заемаха пространството за отдих пред ресторанта и всички бяхме принудени да слушаме (от стаите или терасите) доста високо гръцка музика. Само една вечер им прожектираха някакъв филм, който обаче ги отегчи и се прибраха по стаите си. Коментари за живота на гръцките пенсионери и социалната им политика няма да правя, но бих споделила, че в български вариант сигурно служителите на хотела биха направили забележка от сорта „да не нарушаваме спокойствието на чужденците”. В Гърция няма такова нещо, напротив, останахме с впечатлението, че пенсионерите са специално обгрижвани!


И за финал останаха негативите: Изключително бедна като асортимент храна! Предимно кренвирши или манджи с кренвирши! Закуската, естествено с кренвирши, беше прилична. Само че бабите обираха кроасанчетата и другите тестени изделия, които можеха да сложат в торбички (да имат за обяд). Обядът беше оскъден – задължително кренвирши, спагети и слава Богу риба. Вечерята, естествено кренвирши, макарони и някаква друга манджа с месо, предимно пилешко. Десертите бяха редуцирани до някакъв сладкиш, някакъв оцветен желатин, или ябълки или круши или пъпеш и задължително диня. За радост на децата имаше 3 вида сладолед – ванилия, ягода, шоколад.


Другата изненада беше, че алкохол (узо, бренди, бира, бяло и червено вино) вечерно време за „ All inclusive” се даваше до 21 ч., т.е само докато трае вечерята!!! Пропуснах да кажа, че в банята липсваше сешоар.


Е, споделих впечатленията си и оставам на четящите да си направят изводите относно обективността ми.


20 септември 2012 г., Яна Коева


 


 


 
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ