Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Чехия » Прага » хотел Кристал

Градът на 100 кули

Май 2008  Автор: Heavy metal, baby!

Две неща впечатляват източноевропееца когато за първи път посети чешката столица - архитектурата и чистотата на града. Екскурзоводите казват, че всички студенти по архитекура идват в града за да изучават средновековните стилове тук, защото в Прага те са представени най-чисто.

Ако разходката ви започне от манастира Страхов, намира се над крепоста Храдчахи - уникален действащ манастир - ще следвате хода на времето и ще имате възможност да разгледате Прага както се е разраствал самия град. Старият град се е разпрострял из хълма на Пражки храд - любопитно беше, че по време на нашата туристическа обиколка миеха керемидите на къщите;-) иначе храд - на чешки значи укрепен град - т.е. крепост.

Както във Виена, Будапеща, така и в Прага има много чумни колони - чумата е била страховита болест и поверието гласи, че щом бъде издигната чумна колона - заразата не се връща повече.

Катедралата Св. Вит е наистина е грандиозна готическа катедрала строена в продължение на 600 години - уникална е с това, че в нея са саркофазите на всички пражки крале и архиепископи.

Разходката пренинава през Карловия мост и завършва на Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестният часовник от 14 в.

Хотелът е времето на соцреализма, но е реновиран и част е студенско общежитие - намира се на удобно за предвижване място има денонощен градски транспорт и е на 20 минути от центъра.
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


??. ??? - ???????? ???????e??? ???? ????????? - ?? ?????? ??? ???????? ????????? ?????? ?? ?????? ?? ???????? ???? ??.??? - ?????? ???????? ????? ???????? ???? ?? ???????? ?? ?????????? ???????? ???? ????????