Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Италия » Рим » Рим

Една сбъдната мечта!

Октомври 2008  Автор: nolita06

Италия винаги е била в топ 3 на мечтите ми да пътувам! Тази пролет имах този невероятен шанс да се докосна до Вечния град и да вдъхна голяма доза от историята на целия свят!!! Когато се сещам за пътешествието си-трудно ми идват думи за да мога да го опиша! Четири дни не ми бяха достатъчни за да се насладя на вълшебството в този град. Може би идна от най-точните думи описващи Рим е Грандиозен, защото всичко в него е Гранд. Като се започне от Колизеума, Пантеона, Римския форум, пл. Св. Петър, Ватикана,та се стигне до всички паркове и фонтани бликащи из целия град.


Но, Рим е не само история и култура, той е пример за много добре развит европейски град изпълнен с живот, чист и пълен с хора! Освен забележителности, човек може да се нахрани с чудесна италианска кухня, морски деликатеси и прословут сладолед!!! Опитатвах от всичко, което ми се предлагаше за да не съжалявам за нищо!!! Около Рим има чудесни морски градчета, които също посетих, те са доста по нови като строителство и идеи, но са не по-малко интересни от столицата! Заслужава си да се видят китни градчетя като Ладисполи, Санта Маринела и Сан Никола!!!


Плажът там е страхотен, а пясъка е черен и пълен с желязо!!! Да не пропусна и Брачано с прословутия едноименен замък, чиято архитектура те кара да ахнеш. Там са правени сватбите на Том Крус, Елтън Джон и др. Посетих и китното градче Тиволи, с ракошните си градини и паркове- най-известната е Вила Д`есте, която е върха на всичките ми представи за красота с разкошните се градини, фонтани и декорация, направени за д арадват окото на всеки, не само ценител! Мога много да говоря за Италия, всичките ми приятели казват че съм се вманиачила, но само който е бил там може да усети магията, която те завладява!!! Радвам се, че бях там, и знам, че ще се връщам пак и пак!!!


Защото едно поверие гласи, че веднъж хвърлиш ли монета в фонтана Ди Треви отново ще се върнеш! А при мен наистина стана така.....
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ