Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Куба » Варадеро » Барсело солимар

Пури, ром, салса...

Декември 2007  Автор: gargovi

През декември 2007 г имах невероятната възможност да отида на почивка в Куба. Мъжът ми е ходил няколко пъти там и настояваше да ме заведе, защото все казваше, че след Фидел Куба вече няма да е същата. Това е едно уникално място със собствен дух и атмосфера. Там няма никакъв лукс, но за сметка на това хората са много сърдечни и приветливи. Посетхме двете кръчми на Хемингуей - Ла Бодегита и Ла флоредита, фабрика за пури, Музея на революцията, парламента. Разходихме се по крайбрежния булевард Малекон, който е дълъг 7 км и е страхотно място с големите разбиващи се вълни. Да не забравя и Тропикана. Била съм и на други кабарета по света, но друго като него няма.
След това останахме една седмица в курорта Варадеро. Записахме се на няколко екскурзии - карахме джип, гмуркахме се в пещера, возихме се на катамаран, плувахме с делфини. На всякъде имаше ядене и пиене на корем - ром, ром и пак ром и морска храна. Кубинците са много приятелски настроени хора, но тъй като са див социализъм и купонна система, и почти нищо не могат да си купят, се радват на всякъкакви дребни подаръчета и бакшиши.
В комплекса имаше страхотна анимация през целия ден - игри, уроци по испански, по танци, а вечер събираха всички желаещи от хотела и ни водиха на клуб с много салса и кубинска музика.
ходила съм на много места, но за първи път в деня на тръгването ни се разплагах. Мъчно ми беше и ми се искаше тази приказка никога да не свършва.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ