Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Швеция » Стокхолм » Ледения бар

Северен полъх

Август 2007  Автор: milly2008

Когато отлетях за Стокхолм, незнаех какво да очаквам от този град. Нали е в Европа, мислех, че познавам Швеция (поне от това, което съм чела), а като се замислих, изведнъж осъзнах, че това, което мога да кажа за тази страна беше малко и общо взето това, което и всички други знаеха. В действителност, Стокхолм е един прекрасен град, Северната Венеция, както много го наричат, и през лятото тълпи от туристи заливат централната част, откъдето тръгват корабчета за многобройните островчета, които се простират около града. Канали, море, и много музика по улиците на града още от самото ми пристигане ме замаяха и всичките ми предварителни представи за този град изведнъж се изпариха - такова очарование и динамика лъхаше от Стокхолм, че той се превърна в едно от най-любимите места, които бях посещавала.
Всичко ме впечатляваше, дори небето, което изглеждаше много по-синьо от обикновено –този цвят присъстваше нявсякъде, виждах го и почти всеки път, когато срещах погледа на някой жител на града, ако разбира се беше типичен швед. Сини очи и руси коси накъдето и да погледнеш, но най-интересно ми беше да видя колко смесени бракове има там, и колкото са светли шведите, толкова са тъмни имигрантите в тази страна. Много от тях от африкански или азиатски произход, интегрирани добре в това съвременно общество с много добре развита социална система.
Градът предлага много атракции, но най-интересно ми беше в Ледения бар Стокхолм, който се намира в един от централните хотели- там идват туристи от целия град, за да се насладят на едно питие със задължителен елемент водка, поднесено в чаши от лед. Преди човек да влезе, на входа получава наметало и ръкавици, и има защо...много скоро ти става студено и въпреки, че навън е лято, се сещаш, че си някъде много на север, в страна, за която често ще си спомняш с най-хубави чувства.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ