Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » о-в Закинтос » Хотел "Занте Марис"

Почивка на гръцки остров Закинтос

Август 2008  Автор: irinidi

Здравейте,
Искам да споделя с вас най-вълнуващите ми емоции от почивката ми в Закинтос.
С мъжа ми решихме да заминем на почивка без да сме резервирали места. Отворихме картата и със зтворени очи попаднахме на остров Закинтос - Гърция. И така - тръгнахме натам.
С пристигането ни, намерихме свободна стая в селището Лагана. Вечерта бяхме изненадани невероятно- оказа се, че Лагана е сборището на всички млади европейци, които искат да се веселят. Точно в 12 през нощта изведнъж започнаха да работят всички нощни заведения в околността ( ние се оказахме в центъра на Лагана) - какво да ви разказвам първо: за над 1000-та барове и нощни заведения, за облечените само с долно бельо англичанки или за вечно хилещите се и готови за секс американци, които само дебнеха да видят момиче желаещо секс?
Понеже ние сме семейство, не издържахме на този ритъм повече от 3 дни и почнахме да търсим за по-спокойно място. Накрая го намерихме - Циливи и по-специално хотел "Занте Марис". СТОте евро, седемдесет с отстъпката, си струваха. Циливи е едно спокойно курортно селище, близо до столицата на Закинтос (2 километра) , със спокойни плажове и посетители, които са главно семейни. През деня е толкова спокойно, че ще забравите всичките си грижи. Хотелът ви е осигурил всичко - от яденето до кърпата, която ще използвате на плажа и интернет връзката. Вечерта, ако сте в настроение можете да отидете при ПРИЯТЕЛИТЕ, чиито маскот е магарето АЛЕКС - то стои вързано пред бара и яде моркови от ръцета само на този, който му хареса - ако магарето не ще да яде моркови от вашите ръце, няма да ви пуснат да влезете в заведението! А то е прекрасно!!! Притежават го двама приятели - единият от Солун, а другият от Атина и работят не толкова за парите, колкото заради настроението.
Вечерта може да премине толкова приятно, танцувайки сиртаки под напътствията на специалния учител на заведението и наблюдавайки ЕЛВИС ПРЕСЛИ - актьор на заведението, че да не разберете кога е станало 3 или 4 през нощта. Ако харесате на "приятелите" ,ще ви почерпят и "свинаки" - малка чашка с напитка, която трябва да изпиете наведнъж. Ако имате икономическа възможност, след това почерпете и вие собствениците - така ще ви смятат за свои хора! Ако им кажете, че сте и наши приятели, на Костас и Ирини от Хайдари, ще им станете съвсем близки, тъй като нас ни знаят - прекарахме там невероятни мигове.
Ако все пак ви омръзне в Циливи, идете вечерта до столицата на острова, Закинтос. Хубаво е да посетите Бохали - квартал, който се намира точно на върха на планината, която обгражда Закинтос. В таверните ще чуете кандади ( песни изпълнявани от 4 човека) и ще се насладите на ястията "лагос конкинистос" _( заек с червен сос) и фриганя ( местният десерт, чиято рецепта ще си поставите за цел да научите, веднага след като го опитате). Музикантите ще дойдат да ви пеят на масата по някое време - не трябва да им платите допълнително, а само да им се възхитите. Ако разбирате езика - наистина ще го направите!
През деня, ако сте заможни, можете да наемете китайка да ви прави масаж на плажа за 30 евро на час .
Живея в Гърция от 13 години - по- хубаво място за почивка от Закинтос ( Циливи и хотел Занте Марис) до сега не съм открила.
Приятно прекарване, ако решите да отидете там и после ще влезете в моя клуб на феновете на Закинтос. Друг път ще ви разказвам и за културните обекти, които бихте могли да посетите в Закинтос....но всичко с времето си.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ