Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Австрия » Виена » Виена

Магията на Виена

Ноември 2008  Автор: z_pet

Реших и аз да споделя моите впечатления от Виена...
Незнам защо,но преди да посетя този град....винаги,когато чуех Виена ,си представях нещо сиво и мрачно.Това беше до момента,в който кацнахме на летището!Оказа се,че този град е изключително приветлив и подреден!
Нещата,които ме впечатлиха: всяка втора сграда е история (дворци,катедрали,библиотеки,опера....);
градският им транспорт е на ниво-изключително точен,с всичката необходима информация на всяка спирка за един турист (разписание,маршрут и т.н.); чистота; подреденост; спокойствие!
Разбира се и ние имахме своите проблемчета като туристи там...решихме да си оставим куфарите в багажното на гарата (в което няма нищо лошо,разбира се),НО когато дойде време да си ги взимаме просто машината блокира...настъпи смут,лека паника дори,защото закъснявахме за полета...какъв беше резултата...на втората минута човек от SECURITY разглоби цялата машината и багажа ни беше изкаран...Не искам да си помислям колко самолета можеш да изтървеш,ако нещо такова ти се случи на летище София примерно!

Това е само малка част от плюсчетата на този град...трудно е да се опише с думи,атмосферата на Виена е наистина завладяваща ...просто трябва да се посети!
...а що се отнася до завръщането ни на родна земя....хммм...културния шок беше голям!

Едно нещо мога да кажа със сигурност....с удоволствие бих се върнала отново на това местенце!ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ