Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Кения » Малинди » Malindi-Watamu-Tsavo est

Кения - Една прекрасна слънчева страна

Ноември 2008  Автор: dream_ita

Току що се завръщам от двуседмична почивка в тази прекрасна страна наречена Кения. Почивах от 19.10 до 03.11 в курорта намиращ се на Индийския Океан - Малинди който е с прозрачно чиста вода и плажове с бял пясък. Температурата беше 32 градуса, топло и приятно, без горещини... лятото там започва от края на ноември, началото на декември до март.


Удивително интересна природа, националност и традиции, коренно различно от всички европейски страни. Освен официялния суахили (кенийски) език, втори официален говорим език е английския, което прави комуникацията доста по-лесна. Храната е на база за винаги прясната риба и плодове като манго, ананас, банани и т.н. който освен, че нямат нищо общо с тези които ядем тук в Европа по вкус, можеш да си откъснеш и директно от дърветата.


Препоръчвам силно разходки в района до близкото градче Ватамо - Watamo(на около 20 км.) - прекрасно морско кътче, Музея на Геде - Museum of Gede (по пътя за Ватамо), Кухнята на Дявола - The Hell Kitchen или кенийския вариант на Grand Canyon в миниатура разбира се (на около 40 км.), разходка с лодките в Морския парк на Малинди и не на последно място незбравимо сафари в най - близкия Национален Резерват TSAVO EST.


Препоръчвам Кения като страна многооооо различна от стериотипа, в който живеем ние и ни кара да се замислим колко бедно но щастливо могат да живеят хората дори без ток и течаща вода и в схлупени къщурки от кал... неща който ние туристите можем само да видим минавайки по техните улички на път за луксозните ни хотели изпълени с всички удобства.
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ