Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Белиз » Сан Игнасио » Сан Игнасио

Забравения рай

Ноември 2008  Автор: silvia_cvetanova

Белиз е малка държава в Централна Америка с не повече от 300 000 души население. Това е единствената страна в Централна Америка с официален език - английски, макар че е понякога е трудно да се разбере, че всъщност се говори на този език - имат много силно изразен акцент, които лично на мен ми напомня на Ямайка и Боб Марли. Официалната им валута - която не е една от най-евтините в този регион е Белизкия долар, на който е изобразена не друга, ами... Елизабет II - която те считат за глава на смесицата си от конституционна монархия и парламентарна демокрация.
Хората са основно чернокожи, много спокойни и весели. Живеят в едно райско кътче без почти никаква цивилизация, много пясък и Карибско море - как няма да са щастливи!
Ако попаднеш там по празници, нищо чудно да погладуваш малко, тъй като нищо няма да работи.
Хората се веселят със всички сили - например върху гума в близката река, или на гости на съседите. Аз попаднах по време на католическия Великден и установих, че там вече от 8 дни се почиваше - работеше единствено китайския магазин в центъра на града.
И все пак - това не е толкова безопасно място - хотелите са с решетки по прозорците. Не е зле да не се парадира с бижута и пари, тъй като хората са бедни. Няма много заведения или ресторанти - поне аз останах с такова впечатление - може би грешно, но за сметка на това при желание може да се разходите до остров Галапагус и да погледате китове и дива природа в движение. Също така можете да се насладите на останките от цивилизацията на маите - макар и не толкова богата в сравнение с Мексико. Ако и това не е по вашия вкус - можете да покарате каяк в близката река - 4 часа сред почти дива пустош, която те връща няколко десетки хиляди години назад.
Е ако и това не ви е по вкуса - ами не знам какво всъщност правите в Белиз:)ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ