Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Великобритания » Лондон » Лондон

Лондон – величествен и вълшебен

Ноември 2008  Автор: nellinis80

Случвало ли ви се е да се влюбите и след това да не можете да забравите? Да си припомняте всеки миг, които сте прекарали заедно? И тази натрапчива мисъл да ви преследва всеки ден като кадър от кинолента, запечатан в съзнанието…

Това е Лондон – пленителен, величествен, незабравим. Неописуем и необикновен по свои собствен начин, той няма как да се опише с няколко думи. Трябва да си бил там, за да усетиш духа му и да се потопиш в атмосферата на космополитния град. Той е събрал историята и съвремието в едно и сякаш те приканва да станеш част от цялото това великолепие.

Бъкингамския Дворец олицетворява величието и аристократизма на британците, а Биг Бен и Хaусес ъф Парламент – тяхната гордост и несломим дух през годините. Нощем светлините се отразяват във водите на река Темза, а Лондон Бридж посреща многобройните кораби. Ст. Паул’с Катедрал и Уестминстър Аби приветстват своите поклоници, а фонтаните на Трафалгар Скуеър привличат погледите на туристите. Блясъка и лукса заливат Лестер Скуеър и Ковън Гардън, кадето неволно можеш да срещнеш любимите си звезди от големия екран, а от върха на Лондон Ай можеш да видиш целият град като на длан. Вълшебно е! Като приказка, която не искаш да свърши.

Аз имах удоволствието да живея в този град почти година и не успях да видя цялата му прелест. Посетих много места – близки градчета, замъци и забележителности, но Лондон е само един, затова е толкова неповторим!
Мога да разказвам още много, но ще спра дотук. Съветвам ви да го посетите и сами ще се убедите, че си заслужава!ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ