Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Камен бряг » Камен бряг, нос. Калиакра

:) Камен бряг

Май 2008  Автор: jena_mechta

КАМЕН БРЯГ

Ако търсите тишина и спокойствие далеч от стреса и делничния ритъм, ако търсите близостта на традициите и бита и мястото на уникални природни дадености, изберете Камен бряг.
Село Камен бряг е съчетание на море преливащи синьо зелени багри, с красива панорама и кристално чист въздух. Хилядолетия наред хората живеят тук, в хармония с природата и съхраняват недокоснати кътчета красота и невероятно разнообразие на растения и животни в комбинация с културно-исторически паметници.
Селото има стотина къщи - спретнати и чисти, уютни селски домове, без излишен лукс, които напомнят за идилията на селския живот със зелените чардаци на лозниците, пъстрите цветни градини. Селото е известно с гъстото домашно вино и ракиите с дъх на билки и смокини. Тук ще ви посрещнат хора с изненадваща сърдечност и гостоприемство.
В Камен бряг може да се наеме евтино квартира. В Камен Бряг има 2 хубави кръчми разположени източно от църквата, която се намира при влизане в селото отдясно на пътя. До нея се намира и сравнително добре снабден магазин за хранителни и други стоки.Най-близо се намира къмпинг Русалка, 10 км на юг. Други къмпинги се намират около Каварна (20 км на юг) и Шабла (20 км на север).
Има много пещери по скалите на самия бряг. Може да се спи и на палатка, но през деня е добре всичко да се прибира в колата.
На Камен бряг плажа е каменист и пътеката за него започва от "огънчето" - вечно горящ пламък до брега. В Тюленово също има плаж, а любителите на "класически" пясъчен плаж трябва да посетят Шабла или Езерец (малко селище северно от Шабла). До Дуранкулак е Дуранкулашкото блато, природен резерват, който си струва да бъде посетен.
На 15 км южно от Камен бряг, на 1 км след село Българево малък асфалтиран път към морето води до т.н. Мидена ферма, където има ресторант с морски специалитети.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ