Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » о-в Родос » Островът на рицарите

Островът на рицарите

Август 2007  Автор: stasybg

Здравейте, използвам тази възможност да споделя прекрасните си впечатления от този остров. Миналия август бях на почивка в Мармарис вТурция, за което си заслужава да се напише отделен отзив. Оказа се, че е много бързо и лесно с ферибот да се отиде до Родос, а за българите, като граждани на ЕС дори не трябва виза. Разбира се, използвах тази възможност. Пътуването отнема 1,5-2 часа.
Родос изплува на хоризонта като малка приказка. Първото, което забелязваш са огромните круизни кораби препълнили малкото пристанище, както и хилядите красиви бели яхти. След това виждаш високите крепостни стени, които все още ограждат града. Издигнати някога от рицарите-хоспиталиери за отбрана срещу турците, те си стоят, прекрасно запазени, макар и пострадали на места. Стените не помогнали, родос паднал - но за това пък рицарите укрепили по същия начин и Малта. всеки, който е ходил в Малта, ще види познатия силует на крепостните стени. За съжаление Родоският колос не се е запазил, но с гордост ви показват две колони с елен и сърна върху тях - предполагаемото място, където е стоял.
Иначе островът страшно напомня Созопол или Несебър - същите тесни улички, същите къщи, същите древни руини на църкви, и тук-там джамии. В горещия летен ден, леденото фрапе, което се предлага навсякъде в Гърция, беше животоспасяващо. Пожелам на всички ваши читатели също да посетят това прекрасно място.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


??????? ?? ?????? ???????????? ???? ? ???????