Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Италия » Рим » Рим

Град в който накъдето и да погледнеш, виждаш нещо забележително!

Ноември 2008  Автор: vilijei

Как да ви разкажа за уникалното преживяване, което имах в Рим? Рим не може да се разкаже, а трябва да се посети и разгледа. Не си мислете, че ви агитирам. Аз лично не мислих, че ще ме впечатли чак толкова много, защото съм имала възможността да пътувам и да посетя различни места по света. Но се оказа, че бъркам. Рим не само ме впечатли, Рим ме спечели.
Първото нещо, което ме впечатли е колко е лесно да намериш всичко в Рим, достатъчно е да имаш само една карта. И така се започна и с моите многобройни обиколки.
Първото нещо, което видях беше Ватикана. Отвън и отвътре, това е разкош. Прекарах цял ден вътре и се изкачих до купола / откъдето се разкрива неописуема гледка към града и към градините на Ватикана /. Наистина е невъзможно да се преразкаже, това трябва да се види!
После посетих площада Ди Пополо, изкачих се по стълбите до върха и се любувах на гледката, която се разкриваше пред мен. От там тръгнах към прословутите Испански стълби. И вървейки по малките улички пълни с всякакви магазини, ресторанти и много сладолед, са озовах сред навалица от туристи, които снимаха ли, снимаха. И после го видях, невероятно кокетен малък фонтан под формата на лодка точно в центъра на площада пред Испанските стълби. Толкова впечатляващ ...Какво да ви кажа, през цялото време там накъдето и да се обърнех виждах нещо забележително.
Не пропуснах да видя и фонтана Ди Треви..., Пантеона..., Колизеума.., Арката на Константин, двореца Сейнт Анджело, църквите св. Петър, св. Павел и още от многото, които са почти на всяка крачка и всяка една е различна.
Разказвайки ви мъничко от моето пътуване до Рим, си спомням колко много искам да се върна пак и да видя всичко отново, плюс многото места, за които не ми остана време. Защото както вече писах, Рим не само ме впечатли, Рим ме спечели и ме накара да се чувствам като у дома си…ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ