Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Румъния » Букурещ » Централна част

На една река разстояние

Ноември 2008  Автор: Десислава Василева

От погледа на другите страни Румъния върви ръка за ръка с България по дългия път напред, но незнайно защо, ние - българите, малко или много подценяваме темпото, което развива нашата северна съседка в устрема си. Още първото впечатление ни нашепва думичката "чистота" и постепенно градира в усещането за спокойния ритъм на голямата, но перфектно организирана Балканска столица.
Сред спомените и отзивите от гостите на града ясно се открояват архитектурната култура и европейската организираност на централната част. Еднопосочно организираното улично движение превръща обиколката по улиците на Букурещ в наистина прекрасно изживяване, за което също така допринасят и парковете, в симбиоза със класическите фасади и модернистичните офис и бизнес центрове( - много снимки!)
Персоналът навсякъде е учтив, цялостната атмосфера- добронамерена, и с всеки изминал ден асоциациите за "балкански град" избледняват. Румъния наистина работи върху развитието на туризма и поддържа културно-историческите си паметници, от вековните сгради и социалистическия период - до днес, и не спира да създава нови.
Двата най-големи mall-а в града задоволяват всички женски шопинг нужди като единият е едно ниво "по-" в размера на цените и класата на клиентите.
След няколко дни в Букурещ остават много снимки, добри спомени и приятната изненада от напредъка на северната ни съседка.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ