Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Рила планина » хижа Мальовица

Очи в очи с небето

Юни 2008  Автор: rrazer

Организирахме се с колеги от университета да отидем там за 2 дена. В ранния следобяд бяхме готови с настаняването в хижата и си сушахме дрехите, тъй като ни завари невероятна буря по пътя. Обстановката не беше като в 5-звезден хотел, но камината във фоайето на партера беше достатъчна да се почустваме уютно и добре-дошли. Вечерта си направихме малко купонче за разпускане в старата хижа, която се намира непосредствено до новата.
На сутринта част от групата се организирахме да изкачим върха и да се полюбуваме на гледката от високо. Пътя към върха ни показваше едно руйно поточе, по което течеше вода, която не може да се сравни по чистота с никоя бутилирана минерална вода в магазините. Неописуемо е удоволствието да се наведеш и да отпиеш глъдка от този "извор на младостта". Макар да беше труден пътя (както виждате от снимките) крайната цел си струваше! И ето, вече съм лице в лице с облаците. От едната страна виждаш Рилсия манастир, от друга - хижа Мальовица, от трета - невероятното Еленино езеро.
Не пропуснахме да си направим и обща снимка за протокола. Надявам се тази година да се съберем с приятели и отново да се докоснем до това прекрасно българско място.ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ