Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Унгария » Будапеща » Pluz Panzio

Будапеща или един вдъхновяващ град

Октомври 2008  Автор: 5597

През Октомври тази година посетих Будапеща. Оказа се, че това наистина е невероятен град. До там пътувах с кола. Ако и вие смятате да използвате кола, то непременно се снабдете с GPS, тъй като има доста малки еднопосочни улички, но пък удобството е несравнимо. Трафикът е натоварен, но пък културата на шофиране е на ниво.

В града има доста забележителности, от които се отличават Гелера, дворецът /тунелът намиращ се под двореца също трябва да бъде видян/, площадът на героите и много други. В близост до този площад има магазин за сувенири - не че целият град не е пълен с такива магазинчета, но в този бях изумен от продавача, който говореше поне 6 езика. Аз бях свидетел на Руски, Английски, Испански, Френски и Унгарски. Също така бих препоръчал на всеки, който няма проблеми с калориите да изпробва унгарсите мекици /не се сещам за унгарското им име/. Те са доста по-големи от нашите и са покрити с кашкавал и сметана.

Друг важен момент е това, че трябва задължително да разгледате града през нощта. Изглежда не само красиво, но и величествено. Enjoy!ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ