Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » ОАЕ » Дубай » Burj Al Araab, Dubai Marina, Mall of the emirates

Фантастичната реалност на Дубай

Ноември 2008  Автор: travelller

Ако все още не вярвате във вълшебства или просто искате да видите как фантастичното е придобило реални форми се телепортирайте в сърцето на Обединени арабски емирства- Дубай.Изберете си правилното време-през лютата българска зима -декември/януари можете да наслаждавате на палещото дубайско слънце, чистият галещ пясък и изумрудените води на Jumeira beach. Своеобразната смяна на сезоните, която усещате още от летището поставя съмо началото на невероятните преживявания, които те първа ще се разкрият пред очите ви. Дубайската архитектура, която мога да опиша като надскочил полет на човешката фантазия, се разраства в аритметична прогресия със светкавични за българските стандарти темпове- със скорост етаж на седмица расте Burj Dubai- най-високо строящата се сграда в света. Не пропускайте да зърнете изграждащите се острови с палмовидна форма- предпочитана имотна инвестиция на световните знаменитости, както и легендарният суперлуксозен 7 звезден хотел Burj Al Arab Hotel. Изплакнете очите се с безкрайните футуристични небостъргачи с писти за кацане на чартърни полети и новото строителство в Dubai Marina, което се разраства ежечастно. Не пропускайте да се оттдайте се на шопинг в прословутия Mall of the Emirates, Deira city centre, BurJuman Sahara, Ibn Battuta. Златото закупено от т.нар. Gold sulk е изгодна инвестиция- освен ,че е 22 карата както навсякъде в емирствата, възможно е да преговаряте за цената и да получите значителна отстъпка.
Разхождайки се по чистата пешеходната улична зона вие виждате че дори районът дори около пристанищата, който е пълен с стока е без щъкащи охранители или подозрителни просяци. Сякаш на шега хората казат, че ако си роден в място от което извира толкова много нефт не можеш да бъдеш беден и вие виждате, че е точно така- хората изглеждат щастливо организирани в делничният ритъм, шосетата са пълни с луксозни автомобили, магазините преливащи от стока и джамиите отворени за поклонение.
Сякаш всичко в Дубай е подчинено на някакъв бъдещ ритъм- усеща се своеобразно надбягване с времето в тази земя, която накога е била пълна пустиня и е била разположена от двете страни на десеткилометрова лагуна- звучи невероятно нали? Убедете се и вие!
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ