Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Ирландия » Дъблин » По стъпките на Келтите

Дъблин... просто прекрасен!

Октомври 2008  Автор: stenkosev

Само допреди месец не бях и помислял да посетя Ирландия. По случайно стечение на обстоятелствата се наложи да го направя за което никак не съжалявам И така забележителности: Иглата (120 метра стомана), Тринити колидж, замъка, целия район на Темпъл Бар, двете големи катедрали, St. Stephen's Green Park, националния музей и галерии.


В отделна категория слагам пивоварните на Гинес и на Джеймисън (имаше бутилчици по за 4 - 5000 евро). Купонът е страхотен. В 23.00 в неделя тълпата по улиците беше като по сред бял ден по улиците на английски град. Много млади хора. Наистина е доста скъпо и за голяма Гинес в заведение точно срещу едноименното "Темпъл Бар" плащахме по 5.20 евро. Атмосферата обаче беше невероятна - жива музика и танцуващи разкрепостени ирландци и ирландки. Като цяло ирландките ми се сториха по непривлекателни от англичанките, но се обличат доста по шик и са по отворени. Ходих и до морето.


След Дъблин се прехърлих в Ливърпул и Манчестър, където на фона на ирландската столица ми се стори супер скучно и заспало. Вечер си беше направо пусто, но то там за туризъм не може и да се говори. За сметка на това е евтинийка спрямо Дъблин. Като цяло мисля че ще отида пак до Дъблин. Прекрасен, космополитен, младежки, гостоприемен...
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ