Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » България » Родопи планина » Родопи планина

Пътуване из Родопите

Август 2007  Автор: mikele9

Привет и от мен, включвам се в последния възможен момент, но предвид забързаното ни ежедневие смятам, че е нещо нормално!

Не мога да се сдържа да не Ви разкажа за последната ми истинска отпуска, която прекарах миналото лято! До сега отпуските ми винаги са минавали по един и същи начин, отиване за една седмица на море, една на планина,като и в двата случая се наема квартира и се стои през цялото време на едно место, пийва се хапва се и пълен мързел. Този път исках да е нещо различно с повече движение и опознаване на колкото се може повече и повече красиви места... да избягам от големия шум на презастроеното ни черноморие и известните ни планински курорти превърнати в бетонни атракции. Спрях се на Родопите , като целта беше всеки ден (най-много два) да се нощува на разлино място, като през деня се обикаля и опознава колкото се може повече. Пътуването ми започна от Велинград и премина през Цигов чарк, Доспат, Триград, Девин и завърши в околностите на Кричим. Минавайки по този маршрут посетих 8 язовира (сега обаче няма да се хваля колко риба хванах, че цяла книга трябва да напиша ) две пещери Дяволското гърло и Ягодинската пещера (ако решите да влизате там не го правете по къс ръкав, дълга е 1км с постоянна температурата от 6 градуса ).Осен че се любувах на прекрасна природа, се радвах и на невероятно гостоприемство от местните родопчани , хора отпиващи се да развият селския туризъм и бих казал справящи се перфектно. Нямаше ги големите четири или пет звезни хотели с дебели чичковци със скъпите си коли и млади гаджета, а малки селски къщички с хубави чардаци, на които стоят възрастни жени приготвили ти за закуска „мекици” със сладко от горски ягоди и истинско прясно мляко.

За две седмици успях да си почина така, както никога до сега!

Горещо ви препоръчвам и вие да опитата , сигурен съм че няма да съжалявате!!!ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


????? ?????? ?????? ?????? ??????????? ???? ? ??????????? ?????? ??????? ????-????????? ?????? ?????????? ?????? ?????? ??? ?????????? ????? ?????? ???? ?????? ????