Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Швейцария » Цюрих » Цюрих, Ивердон, Лозана, Женева, Монтръо

Екскурзията ми до Швейцария

Април 2008  Автор: ivi_v

Тази пролет ми се отдаде страхотната възможност да посетя Швейцария - първото ми задгранично пътуване. Бях впечетлена от огромното летище в Цюрих! От Цюрих пътувахме с кола около три часа и не можах да откъсна поглех от красивите гледки по пътя - малки и по-големи езера, планини и най-вече ниви и лозя.
Бяхме отседнали при приятели в малкия, но много приятен град Ивердон, на брега на Ньошателското езеро,близо до Лозана. Очароваха ме малките, боядисани в пастелни цветове къщички, и това, че на пешеходна пътека колите спираха още щом забележат отдалеч, че има човек. В Ивердон, както и на много места в Швейцария има минерални извори. Ходихме на открит минерален басейн при температура 2-3 градуса.
Обиколихме и Лозана и се качихме на корабче по Женевското езеро до град Евиан във Франция, където са минералните извори на прочутата вода.
Следващата седмица отидохме в Женева, където за съжаление валеше, но успяхме да видим Цветния часовник, фонтана и много красиви постройки, които там не са рядкост.
Направихме си разходка с кола по брега на Женевското езеро - минахме покрай гр. Веве и стигнахме до Монтрьо. Тази част на Швейцария е известна с винопроизводството си и на мен ми направиха силно впечатление огромните лозя, разположени точно до пътя, от другата страна на езерото. Много близо до Монтрьо се намира средновековния замък Шийон, който е построен върху скала във водата.
И последното, което искам да споделя, е традиционното ястие фондю, което се приготвя в специален съд и предтсавлява в момента фламбирано месо с голямо разнообразие от сосове.
За шоколада мисля, че няма нужда да говоря - всеки знае, че швейцарския шоколад е най-добрия в света!ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ


??????? ????????