Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Гърция » Кавала » Кавала - Тасос

Лято - мечта!

Юли 2008  Автор: jena_mechta

Здравейте, искам да разкажа за това мое незабравимо лято, което бях няколко пъти в южната ни съседка Гърция. Аз съм от гр. Гоце Делчев, който се намира на два часа път с кола от Гърция... И така това лято с моите приятелки решихме да посетим Кавала, Драма, Пермос, и о. Тасос. Събрахме се четири девойки, запалихме колата и ето ни на това прекрасно място! По пътя си се учудвахме на голямото задръстване на което няма начин да не попаднете. Всеки нарамил децата, колата и натам се запътил:) по съседски:) Минахме през страхотни къщички, много красиви, всеки се постарал да направи своята по-хубава и уютна. На прозорците задължително имат външни щори и сенници, защото температурите са много високи през лятото. По улиците виждахме изписани датата и температурите, които в случая бяха 37 градуса още от 10 часа сутринта:)) ужас! :) а каква ли ще е температурата по-късно се питахме ние!? :))


Но какво забелязахме... по пътя кафенца дал Бог, както тук ;) обаче на тях все мъже седнали:) че къде са ги скрили тез жени? :)сякаш бомба е паднала ;) тук -там посетители:) а тук в България сякаш всеки ден имаме национален празник:) Кафетата ни - пълни ;) място не можеш да си намериш да седнеш :)) а, уй... пари -нямаме и все се оплакваме;) Както и да е пристигнахме благополучно, доволни че ще видим как живеят там хората и най-вече да видим - морето... Обожавам морето. Обожвам залезите и изгревите посрещнати там на брега... Толкова е величествено и красиво. Сякаш морето се слива с небето и те стават едно.


По-надолу ще приложа снимки от Кавала и Пермос. Да не забравим бяхме и на Йераклица. Там най-голямо впечатление ни направи чистият плаж и кристално чистата вода. От всички посетени плажове там беше най-чисто и приятно за отдих. Бих се върнала там отново в най-скоро време. На Пермос седнахме на кафенце на шезлонги под чадърче. Всеки грък си поръчал фрапенце, а към него задалжително носят и тубичка с минерална вода. На заведението, в което бяхме даваха безплатно и замразени плодове. Толкова е приятно да вкусиш от тях в тази жега. И е пълно с млади хора... Толкова много младежи на едно място видях само на Пермос. Който иска да се забавлява на плажа - там му е мястото:))


Миналата година бях на екскурзия с екскурзовод на о. Тасос. Возих се на ферибот. Чайките кълвяха от ръката на хората на палубата чипс и кръжаха над нас. Толкова беше вълнуващо. Наистина това беше едно лято мечта за мен. Една сбъдната мечта, защото обожавам морето и бих го гледала с часове....


Искам да кажа няколко думи и за Кавала:) Тя се намира в Северна Гърция на брега на Егейско море срещу о. Тасос. В класическите таверни има задалжително сервитъор, който или е българин или поне говори български. Ядохме в една от кръчмите на пристанището, като ни разсмя едно наименование в менюто: "охтород " :) Малко преди Кавала има място за почивка. Гледката е страхотна. Можете да посетите стария град, крепостта или останките от древния град Филипи. Посетете Гърция, няма да съжалявате нито за миг!!! Направете Вашето лято-мечта!!!
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ