Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Австрия » Виена » centrum

Разбиване

Септември 2008  Автор: denitsasta

Вероятно, прочитайки това заглавие, първото за което се сещате са епизоди от кеч - лигата или както там се казва точно. Тук обаче главните участници са не Ледения, Разбивача и разни други високи по два метра и тежки по 150 кила мъжаги, а 12 прелестни дами, при това фенки не на кеча, а на Мадона.
Голяма, но затова пък отлично организирана група, по повод на което една от участващите в нея каза: "Е това са хората, с които мога да направя и преврат!", но поради съображения за сигурност няма да съобщя името й, че то човек никога не знае....
Мястото на това дългоочаквано събие/билетите си купихме още юли/ беше австрийската столица Виена. Хем екскурзия, хем концерт, хем почивка , т.е 3 в 1, казахме си ние и се натоварихме на самолета. Всъщност, така като се замисля трябва да добавя също, че се очертаваха 3 дни без мъже, деца и други радости на семейния живот, щото несемейни в нашта група нямаме!
На 22.09.2008г. благополучно кацнахме във Виена, където като добре организирани туристи си бяхме подсигурили посрещач в лицето на девойката - студентка Йоана/ наш човек/.
И като се почна една ми ти стройна програма, все пак Йоана учи от доста време във Виена, та е възприела от техните навици, та посетихме всички основни забележителности на града: двореца Белведере, катедралата Свети Стефан, кметството, библиотеката, художествената галерия и всичко останало, което си заслужава да бъде видяно.
Не бързайте да ни съжалявате обаче, защото както се полага периодично се подкрепяхме с вкусни неща , сред които дюнер в турски ресторант, тортички и пастички, вкл."Сахер" в най-старата /според Йоана, щото ний с немския език имахме известни затруднения /, виенски шницел в ресторант в кв.Гринциг. Гладни и жадни не сме оставали, защото още първия ден достигнахме до фундаменталния извод, че културата и кулинарията ЗАДЪЛЖИТЕЛНО вървят ръка за ръка.
Деня протече твърде забавно, вечерта спахме добре/сами при това, в случай, че някой се пита..../.
Вторият ден с пресни сили атакувахме останалите забележителности в града, на принципа: ний сме за малко, щото от село определено не сме!.
И сега черешката на тортата: дългоочаквания концерт на Мадона. Жената излезе навреме, пя, танцува доста оскъдно облечена, това го вметвам щото беше хладничко, та по едно време я съжалихме чак. Пяхме и ние, танцувахме също, изобщо българската група беше една от най-оживените, абе нещо като бяла лястовица сред австрийски гарги.
След концерта обаче по късна доба трябваше да пътуваме обратно, щото пустите му лоу-кост авиокомпании хич не съобразяват часовете за полети с наште биологични часовници. Това обстоятелство беше смекчено до известна степен от факта, че на летището има многооооо хубави столове за масаж - 10 минути за 2 евро - кво му плащаш, както се казва.
Затова пък хората като бонус ни направиха панорамна обиколна на България - София - Пловдив - София със самолет! Малко хора могат да се похвалят с това нали?
И тъй трите ни дни минаха много бързо.
От Виена си донесохме много смях, добро настроение, положителна емоция и нови творчески планове...Дръж се Тина Търнър , Лондон ние идваме...
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ