Dir ID: Парола:  
Регистрирай Dir ID Забравена парола  

Отзиви » Черна гора » Петровац » Хотел Вила Оливе

Черна гора, концерт на Мадона в Будва

Ноември 2008  Автор: mina_iv

Здравейте, много ми хареса идеята ви и исках да се включа.


На концерта на Мадона в Будва, Черна гора ....
Направо не ми се разказва , концерта беше убийствен
страната е ужасно красива
изобщо слагам малко снимки че думите ми се губят

Началото на пътешествието масата в кафана Орач в Ниш: сн.1.2

За сръбската кухня какво да ви кажа , порциите винаги са огромни, храната особенно месото на скара е много вкусно. Имат едно нещо което се нарича каймак, трябва да ес опита обезателно с топла питка, а трушийките им са винаги хрупкави . Изобщо няма по райско място от сърбия в кулинарно отношение.


До Ниш от София пътувахме с кола, около 2 часа отнема. След обилния обяд в 7 часа вечерата се настанихме в спален вагон във влака за Бар.
Билета струва приблизително 100 лв, може да се вземе директно от гарата в Ниш. Ако си доплати човек още 12 евро получава спално място във купе за 4 човека, имаше си всичко и завивки и възглавници и чисти чаршафи. Във влака сервират само кафе, турско. Ресторант няма . Влаковете им са старички, и чистотата не е кой знае каква ,но като цяло немога и да се оплача.
В Бар пристигнахме сутринта около 9 часа . На въпроса към стюарда , защо закъсняваме , той ни попита учудено че кой ви е казал че трябва да сме точно в 7 в Бар ?
Изобщо и по късно в общуването с черногорци стана ясно че нищо не тръгва и не пристига в обявения час , в общи линии около този час се случват нещата :).
Та от влака сутринта се виждаше това (това беше най малко страшното на другото мижахме ) сн.3

От гарата за 25 евро едно такси ни закара в хотела в Петровац , хотела беше съвсем приличен и цената в сезона им е 45 евро на човек в стая с 2 легла с включена закуска и вечеря .
Хотела си имаше малък плаж с доста едри камъчки, но така е по принцип по всичките им плажове. А колкото до храната , в Черна гора никъде не ми хареса, особенно в хотела!!!
Петровац , беше може би най красивото кътче : сн.4,сн5

На другия ден бяхме на разходка в Будва , тя е на около 22 км и наистина е много красива.Има регулярни автобуси от Петровац, но лошото е че не спазват часовете на тръгване , като решат си тръгват понякога и 10 -15 мин по рано, цената е много пъти по ниска около 2 евро е билетчето, а таксито иска 20-25 евро до там . Курортен град , достаголям на дължина . В типичния местен сстил, но спо големи хотели .
Ескурзия в Дубровник, до там пътувахме дълго ,но видяхме попътя и которския залив, пътищата са с много завои и ужасно живописни, разтоянието е от около 100 км, но се минава граница а и с тези пътища в едната посока се получават 3 часа път. Еднодневната ескурзия от петровац струваше 33 евро. И включваше траспорт до там и обратно и около 1 час пешеходна обиколка на стария град със ескурзовод на руски сн.6

Наистина ми е трудно да разкажа , но тука немога да сложа достатъчно снимки.
Не правих снимки на концерта , за мен той беше само един миг , гледах започна, мигнах и свърши , остана само еуфорията ...
Колкото до връщането , ми пак по същата схема , такси до Бар и от там на влака за Ниш , лягаш вечерта и на сутринта си пристигнал по някое време :)ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ