Португалия е известна с многообразната си и зашеметяващо красива плажна ивица. За семействата с деца обаче на първо място са безопасността, чистотата и удобствата, които гарантират добрия престой на всички членове на семейството. 

Прая да Роча (Praia da Rocha), Портимао

Снимка: iStock by Getty Images

Разположен край градчето Портимао, Роча е един от най-предпочитаните плажове в района на Алгарве. Златните пясъци, кристалната вода, чудесните удобства и съоръжения правят Роча отличен избор за семейна дестинация. Там можете да се наслаждавате на водни спортове, крайбрежни ресторанти и оживена променада с магазинчета и забавления за децата.

Широката ивица предлага предостатъчно пространство за необезпокоявана почивка, игри, пясъчни замъци и спокойна семейна атмосфера.

Мея Прая (Meia Praia), Лагос

Снимка: iStock by Getty Images

Плажът Мeia Praia се намира в чаровния Лагос и се простира на няколко километра. Необятната пясъчна ивица е идеалното място за детски игри. Maia Praia е известна със спокойните си води и равномерното морско дъно, което постепенно става дълбоко. Липсата на силни течения също прави плажа отличен за малчуганите. Все пак, през летните месеци има спасители, които следят за безопасността. В допълнение, на Meia Praia има всичко, от което се нуждаете - заведения, барчета, будки за храна и напитки, обществени тоалетни, душове и съблекални.

Прая да Фалесия (Praia da Falésia), Aлбуфейра

Снимка: iStock by Getty Images

Прелестният пейзаж на Прая да Фалесия, семейната обстановка и подходящи условия заслужено печелят посетителите на районите Aлбуфейра и Aлгарве. Впечатляващите скали и кристалночистата вода допринасят плажът да бъде окачествен като един от най-красивите в света. Ивицата е достатъчно широка, за да намерите достатъчно място, а дръвчетата осигуряват естествена сянка.

Плажът Фалесия е на пешеходно разстояние от много туристически комплекси и хотели и е леснодостъпен с обществените автобуси от Албуфейра. А ако шофирате, можете да ползвате обособения паркинг.

Компорта, (Praia da Comportа), Компорта

Снимка: iStock by Getty Images

Разположен на полуостров Трой, плажът Компорта ще ви възнагради с необезпокоявана почивка. Спокойното море и непокътнатият бряг заслужено дават репутацията на Компорта на едно от най-добрите места за плажуване с деца в Португалия. Дори в най-силните туристически месеци, тук ще откриете тишина и пространство

Важно е да се отбележи, че Компорта не е най-урбанизираният плаж. Въпреки няколкото морски ресторантчета, удобствата на плажа са сведени до минимум. Препоръчително е да се запасите с храна, вода и основни принадлежности, ако се запътите към Компорта.

Прая де Каркавелос, (Praia de Carcavelos), Лисабон

Снимка: iStock by Getty Images

Няма да е уместно да завършим класацията без да включим поне един избранник от района на столицата Лисабон. До Каркавелос можете да стигнете лесно и бързо с влак. Плажът е известен с широкия пясъчен бряг и традиционните си вълни. Любимо място е на малките ентусиасти по водни спортове и ще забележите сърфистчета във водата. Затова през лятото плажът е охраняван от спасители.

Прая де Марина (Praia da Marinha), Лагоа

Прая де Марина, разположен близо до любимата семейна ваканционна дестинация Лагоа, се счита за един от най-живописните плажове в Португалия. Естествените скални образования, тюркоазената вода и малките заливчета са мястото, където семействата често се радват на шнорхелинг и общуване с дивата природа.

Прозрачната и плитка вода е подходяща за плуване с деца, а разходката по крайбрежните скали е спираща дъха. Тук ще имате възможността да запознаете децата си с вълшебствата на местната природа.

Снимка: iStock by Getty Images