Ако някога сте били в Лас Вегас, знаете, че той е известен не само с казината и булевардите си, но и с впечатляващите си тематични хотели. Париж, Венеция, Ню Йорк и Древен Египет са пресъздадени като хотели, които имат за цел да ви пренесат на фалшива, но магнетична версия на тези места. Всичко това вероятно е малко странно за някои, но и доста забавно.

В Макао, с помощта на Дейвид Бекъм, отиват още по-далеч. Вече има чисто нов курорт, посветен на Великобритания. Наречен The Londoner, той разполага със собствени реплики на Биг Бен, Даунинг стрийт 10, Abbey Road и колоната на Нелсън на площад Трафалгар.

Снимка: booking.com

И почитта на The Londoner към Обединеното кралство със сигурност не спира дотук. The Londoner може да се похвали със собствена церемония по смяна на караула веднъж дневно, фотосесии в червен двуетажен автобус, традиционен британски следобеден чай и виртуални обиколки на Лондон в черно такси, водени от не кого да е, а от холограмния Дейвид Бекъм.

На територията на комплекса се намират два хотела - The Londoner Hotel и Londoner Court, както и зала Londoner Arena с 6000 места, три спа центъра и четири фитнес клуба.

Четиринадесет от апартаментите на The Londoner Hotel са проектирани от Бекъм (който лично присъства на откриването миналата седмица). Сред първите събития, които ще се проведат в курорта, естествено, ще бъде пътуваща изложба за Хари Потър.

Снимка: booking.com

Колкото и да е необичайно, The Londoner далеч не е единственото място с английска тематика в Китай (където Макао е специален административен район). Темза Таун в континенталната част на страната е цял фалшив британски град, изпълнен с градски къщи, имитация на строителство от епохата на Тюдорите, и червени телефонни кабини.

Снимка: booking.com

Малкият недостатък на всичко това е, че ако искате да посетите The Londoner, вероятно ще ви трябват доста пари в брой. Цените на апартаментите в хотела започват от около 640 паунда (792 долара) на вечер, но за тази сума получавате хидромасажна вана, гледка към града и достъп до фитнес клуб. 

Снимка: booking.com