Феновете на "Властелинът на пръстените" и "Хобит" ликуват след новината, че Хобитън не само може да се разгледа, но вече и да се обитава.

Снимка: iStock by Getty Images

Очарователният град на хобитите, със своите тучни зелени хълмове, симпатични подземни къщи и блажено настроение, е едно от най-желаните за посещение места в света. Ако някога сте искали да прекарате нощта в истинския Хобитън, ето ви шанс.

Като част от честванията на десетата годишнина на "Хобит: Неочаквано пътешествие", ще можете да отседнете в реалния Хобитън в Нова Зеландия чрез Airbnb. Вълнението вече е толкова голямо, че денят, в който ще бъдат обявени резервациите се очаква дори повече от my precious.

Снимка:TimeOut

Снимка:TimeOut

И това, което се предлага, не е просто нощувка. Освен достъп до личната си хобитска дупка, гостите ще получат частна обиколка зад кулисите на снимачната площадка, както и "вечерна трапеза, "втора закуска" и пир в гостилницата "Зеленият дракон".

Снимка: iStock by Getty Images

На разположение ще бъдат три двудневни престоя в Хобитън  - на 2-4 март, 9-11 март и 16-18 март 2023 г., които ще бъдат раздадени по реда на постъпване. С място за до четирима гости, всички хобитски дупки ще струват само 10 новозеландски долара (5,20 паунда, 6,30 долара) на вечер.

Снимка: iStock by Getty Images

Разбира се, дори и да не успеете, винаги можете да посетите Хобитън. От 2002 г. филмовата площадка е отворена като атракция. Освен обиколки на снимачната площадка, се предлагат и опции за частни партита.

Резервациите за Средната земя започват на 14 декември в 10:00 ч. новозеландско време (21:00 ч. по Гринуич), уточнява TimeOut.

Снимка: iStock by Getty Images