10 интересни факта за Сингапур

Непрекъснато развиващ се островен град държава в Югоизточна Азия, той предлага нови преживявания и незабравими приключения

Обратно в новината

Коментари - 10 интересни факта за Сингапур | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те наште "бъзикнесмени и менки" само това и чакат, къде още да заведат любовниците си с награбеното. А една простачка, разбира се, тясно обвързана с футлбола, се изцепи, че я завели на...ШейСелските острови! И това на всеослушание, по телевизията! Да си видите виповете и випките и какво уродливо изчадие създадохте, от което и сглобеният Франки би избягал от потрес.

Интересен град, съчетани екзотика на Азия с модерната западна архитектура. Високият стандарт се дължи на казината в Сентоса и скъпата проституция. Сингапур е между две от най-големите мюсюлмански страни Малайзия и Индонезия и в двете са забранени хазарта и проституцията.

А случайно да си видял колко пристанища има Сингапур и колко кораби чакат на рейд пред тях? Сингапур прибира навлото на цялата търговия от Юго-Източна Азия с Европа, Африка, Индия и Близкия ИЗток. И за да няма пропуски - пак в Сингапур се извършват повечето плащания по тези сделки. За да предпочитата хората да платят високите цени на Сингапур, там закона е ... малко пренатегнат, но е сигурно, че в Сингапур няма да те измамят. Затова повечето търговци предпочитат да купят стоката не в Шанхай, където е евтино, но кьорав карти не играе, а в Сингапур, където може да си колкото искаш кьорав, но държавата бди, да не се лъже на карти. Може пък и затова да е предпочитано направление за хазарт - ясно е, че ако някой почне да бъзика резултата в своя полза, ще има от държавата един голам "Шляп" през ръцете. Също е интересно да се види как сингапурската политехника е покрай три сприки на метрото им. Едва ли там подготвят кадри само за хазартния и половия бизнес. Та не знам за къдде са инженерите дето подготвят, но си едно малко градче.

Един град от бъдещето, винаги се радвам да върна там