Евтим Милошев настоя за запазване на 9% ДДС в туризма и след юли

Кадровият проблем е най-сериозният пред сезона. Работодателите обещаха заплати с 20% по-високи това лято, каза министърът на туризма

Обратно в новината

Коментари - Евтим Милошев настоя за запазване на 9% ДДС в туризма и след юли | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много бързо му се харесаха лесните пари

Този не пееше ли за една бубулечка? Сега министър го сложили... Да пази Господ България! Че друг май я не пази.

Бизнеса си е намерил лобил! И ще си намира! В бедна държава всичко е за продан - и телата, и душите! Милошев е министър още два месеца! След него ще дойдат следващите! И пак така!

От какъв зор? Картела се е наговорил и Шопска салата под 10 лева няма никъде. 1 домат и половин краставица. Да не са някаква висока технология? Пълнят джобовете на мафията и сивия сектор

Поредната амеба!

На какво основание продължава ниското ДДС? Заведенията масово вдигнаха цените и редуцираха грамажа на порциите, да не говорим как симулират разходи, за да намаляват печалбата. По времето на Ковид беше разбираемо, но в момента е ненужно и несправедличо спрямо другите търговци и предлагащите услуги!

Но като бизнеслогика когато е започнало в условията на 9% е некоректно и несправедливо да завърши в други условия. Е, да, ама като е започнал преди годии бизнеса е било при 20%, имали са няколко години аванта, хайде стига - продължават както си трябва.

Ама щели даже да вдигнат заплатите, видите ли! Не бе, дръжте ги на нивото отпреди 10г и чакайте някой да ви бачка. Всеки гост на хотел и ресторант си умира да го обслужват работници от *стан републиките, с които не може да се разбере нито на български, нито на английски нито пък дори на руски.

Милош евтимов, аз пък да ти кажа тоя 9% за нас въобще да го махнем, а на туристите да им праснем едни 50%...може и 100%...дреме ни за тях

Защо всички бармани, сервитьорки и собственици на заведения са по облагодетелствани от научни сътрудници, учители, служители?

Защото това е планът за унищожаване на България. Ако искаш някакво развитие -Терминал 1или 2. Ако искаш чалга и мутри - ядеш пиеш и гласуваш за герб

Ефтиме, защо?

За пари, бате

Гледа цап царап

защо бе? жизнено важно е кръчмите? къф туризъм бе ?????- данъци никакви но цяло министерство хрантутници имат а намаление за ддс за лекарств а храни?

Каква полза имам аз, средния данъкоплатец от 9% ДДС в туризма? Да не би да имам хотел или чалготека? Нямам, но имам ученик и имам възрастни родители. За учебниците на се без ДДС, лекарствата, храната? Живея в една лобистка кочина!