Гърция може да отвори за българи още на 16 април

Обмисля се тестово отваряне само на сухопътните граници само за определени националности

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отварят таратанци, искат тестове, ваксини, мерки, простотии.... благодаря, тази година ще пропусна...

Е зор ми е па баш сега да ходя до Гърция! То не че някога съм ходил. Никога не ми е било ясно какво толкова намират българите в тия гръцки камънаци, освен че е по-топло и водата е по-солена и не можеш да потънеш в морето. А сега с тия пандемии хептен ми се отщя да ходя!

Странен въпрос. Гърция е една от най - желаните дестинации в целия свят. Явно не защото е чисто, относително, не и заради камънаците, вероятно не и заради храната, атмосферата, спокойствието, красивите места, отношенията, уникалните плажове, невероятното разнообразие от острови... Наистина не знам защо???

Искатли пср-тестове или ваксинация, все едно, че нищо не са отворили.

Да отворят ако искат още утре,все тая.Ясно е,че сме им важни,ама на мен са ми по-важни други неща.Ще мина и без гръцкото море.А светне ли на хоризонта -свят широк,избор огромен

То хубаво отварят,но като са затворени заведения и магазини .. какво ще правим там..

Паля колата и отивам да пия едно елинико глико в Кавала.

Никога не съм бил в Гърция, а сега след тия дивотии които измислиха, маски, каски, карантини, марантини, тестове, местове, съвсем ми се отщя да ходя там! Изобщо не мога да разбера какво толкова хубаво има в пустата му Гърция че да проявяваме такъв мазохизъм??? И от това което слушам от мои познати хора, които са ходили там - нищо интересно не виждам, за което да си заслужава да се ходи. Освен че морето им е по-солено от нашето и не потъваш в него. Е, било по-чисто. Ми аз съм бил къде ли не - навсякъде където съм ходил е по-чисто от България, не е само в Гърция!

Иди един път и ще разбереш. а за това, че у нас най-мръсно, не, не си прав. Има и по-мръсни места. А се водят световни курорти. В Барселона, например като се изкъпах след морето и по хавлията имаше жълто-сиви петна. А на плажа беше гъчкано с немци.

Миналата година, докато се пазаряхме с различни хора, отдаващи под наем къщи (бяхме много народ и хотел не ни устройваше), почти всички ни обясняваха, че ще ни поемат изцяло или част от разходите за писиар тестовете. Даже ни обясняваха в коя лаборатория да отидем, че било по-евтино. Направо си ни чакат там и ни се радват, щото останахме само ние, румънците и сърбите - да им изкараме сезона...

Септември си беше супер. Малко хора, няма обичайните задръствания от лятото, всички любезно изгладнели за туристи. Кеф ти хтаподия, кеф ти колокитакия - всичко има, замо да имаш корем да го събереш. Таз година пак - майната и на ваксината :)

Именно! и валица сто амакси ке кало дромо :)

Лека полека ще се нормализират нещата. Само някои генерали ще плачат.

Отворят ли само, отивам! Миналата година бях и си беше супер.

ако искат тестове, да духат супата!

Според това което прочетох за влизането в Гърция ми се струва, че е по-лесно да се излети в Космоса. С тези изисквания, кодове, сертификати и прочее простотии могат да са убедени, че Северна Гърция е на път да фалира.

Знаеш за кога ти е резервацията, попълваш си онлайн PFL-a, два дни преди да тръгнеш си правиш теста и си го взимаш в деня, преди да тръгнеш или същия ден. На мейла, който си посочил в PFL-a ти идва QR кода и го показваш на границата разпечатан или от телефона си. Нищо сложно.

Защо да си правя тест и то 2 дена по-рано, като 10 мин след като съм го направил може да е не актуален?

Защото служи като пропуск през границата, явно. Не знам, питай гърците за какво им е. На мен също не ми трябва и не ми харесва.

Да не забравиш - трябва да си направош тест в Гърция за обратно влизане в България, иначе тука ще те карантинират.

И ако теста излезе + пиеш една студена вода

Много им се иска. Те за себе се не могат да отворят.

Вика му се - глад на това. И с ваксини и без (но с тестове), ще ни приемат, че иначе и за сух хляб няма да има в някой райони.

Гърците не ги мисли, не чакат ганьо с бурканите, за да имат сезон...

Хотелиери от Халкидики казват, че Северна Гърция се е превърнала от забутано село в курортна дестинация благодарение на българите - както на туристите, така и на предприемачите. И са много доволни от този факт. А ти си върти мантрата за "ганьо с бурканите"...

Ами аз к'во да ги мисля, слушам какво ми казват приятелите от Патра и Крит. За тях тая северната част е като черна дупка. Ако не са гостите от балканите пиши ги бегали. Отделно миналата година 2 познати семейства изкараха 5-6 седмици обикаляйки с каравани и повярвай не се изхранваха с буркани.

От кога го чакам това! с огромно нетършение!

Ами хайде да отварят! Ваксинирани сме и готови за слънчеви приключения!

За всички са отворени ;) Глад и мизерия са добър регулатор!

ама това в ущърб на сигурността. като се върнеш с ковид няма да ти хареса.