Нов тренд - енергиен туризъм срещу ценовия шок

Компания от Обединеното кралство насърчава пътуващите да резервират зимна ваканция, за да избегнат високите сметки за енергия. Вече има любопитни към офертата и от страни извън Острова  

Обратно в новината

Коментари - Нов тренд - енергиен туризъм срещу ценовия шок | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да има голямо увеличение, но статията е по-скоро подвеждаща. В Англия се плаща консумирана енергия + дневна такса (поддръжка на мрежата). То и в България е подобно Много лесно може да видиш каква е била консумацията в предходната година и да си изчислиш следващата зима, задавайки прогнозна цена. С двойна цената от сегашната през Септември 2022, ще плащам 80-90 паунда повече на месец. Грубо около 700 паунда повече за 8те месеца, в които ползвам отопление. Да ги сложим двойно 1400 паунда. С подобна сума не мога да си платя само транспорта до Малта за смейството с включен багаж и оборудване. А и не мога да остана там за повече от 2х3 месеца за година.Сметките са ви върху тавана на цената на енергията, а не върху това, което реално се консумира и плаща от хората. Отделно всеки дом тук ще получи помощ за да посрещне енергийните си нужди през зимата.

Като е такъв рай и задоволство в УК, защо всички протестират и защо броят на семействата, който не могат да си платят сметките е толкова впечатляващ?? А билет за самолет до Малта за 4 тикви е към 600 евро макс. А малта е скучна дупка, но ти това явно не го знаеш.

преди 3 години , още Коид простотията започваше.... разни анализатори го придвидиха това... че на евродебилите след коид ще им натресат енергийна криза. Био-еко-техно фашизъм му казват. Само за подбрани евротъпири.

На много хора все още им се струва шега всички това. Скоро ще разберете.

т.е.?

не е лесно да се мисли преди да се редят думите ... Хоум офис опцията е свързана с постоянен адрес във близост и достъп при нужда до офиса , това се подписва и е официален документ всеки вид отклонение е нарушение на договора и следователно подлежи на съдебни дела хоум офис опцията не предразполага към мърдане от там където живеете и сте заявили като постянен адрес пред работодателя не бъркайте фреелансерите с хоум офис та никой които работи от дома си няма начин да мръдне без да отиде на съд от работодателя си дерзайте Терминал(НО)2

Проблемът е мнооого по-голям от близоста до офиса . При над 3 месеца престой в друга държава, вече не се водите турист а мигрант, и съответно трябва да се регистрирате по местоживеене там и най-вече да започнете да плащате данъци там (а ако пропуснете да го направите, местните данъчни ще Ви навестят с една хубава глоба, те не дремят за разлика от НАП). А вече работодателят и той трябва да се съгласи да Ви осигурява в съответната държава ... ако има клон в нея - може и да стане, но трябва съответният служител да си кандидатства за релокация и да бъде одобрена ... ако няма - работодателят няма да съгласина 99,9% , просто защото административното усилие за 1 служител (то и за 10 няма, еле пък за 1) не си заслужава. Ама много го пропускат този елемент и си мислят , ей сега тръгвам и ще бачкам от Гърция 5 месеца ... да, ама не.

Е кво пречи да се прибереш до България за 5 минути обратен завой след КПП? За данъчните не коментирам. Народите са набутани в заградени кошари и добитъка е редно да бъде следен и доен. ДГД честно казано.

Сульо Инкорпорейтед ООД, в разгара на криза за кадри решава да съди 80% от служителите си, като резултат остава без работници, тонове съдебни разноски и клиенти които споменават майка му. Брилянтно. Бая мозък и мислене се изисква за да сътовриш подобно нещо.

някой се е начел на правна ТЕОРИЯ, но е добре да я свърже и с трагичната реалност на кенефа БГ. То в БГ буквално няма фирмичка, която да не нарушава КТ и всички останали закони, та по тази логика трябва всички само да се съдим с фирмичките велики... тъпак!

Най-вероятно е поредният възпален работодател или дребен мениждър отчаяно опитващ се да върне добитъка в офиса за да е значим и необходим отново. Комплекси.

и диванните революционери отново почнаха да нищят варианти , с преминаване на КПД или как фирмата щяла да съди 80% (сякаш 99.9% освен теб искат същия проблем да си докарат) подписан документ с клаузи които са доста добре обяснени какво следва при положение в което сте нарушили някоя ... четете си договорчетата , четете закона и след това давайте идейки няма да има много за съдене след като черно на бяло си има документи , въпроса е колко дълбоко ще се закопаете , дефакто 99% от фирмите позволяващи отдълечен достъп работят с "чуствителна информация" ... проблема е че тя попада под толкова закони .... а там глобичките са милиони , а затова ви е в кърпа вързан .. и това ще ви е най малкия проблем ... ако ви остане животец и с каква цел ???? да спести Ганьо стотина лева ... ей за това ще бачкате под камшика , защтото истината е една , не сте добър матерял и не си струва главоболието да ви наема истинска фирма .... Дерзайте Терминал(НО)2

Пий си Халоперидола честно. Или си мега възпален @нално, че всички около теб бачкат от плажа а ти си единственият бонак зачукан в офиса или нещо ти хлопа дъската. В офис на съм стъпвал от 2 години и обиколих Европа. В компанията, където работя не смеят да ми кажат и гък, понеже ги чака една година приключение в търсене на нов специалист, който btw. също ще пита за remote. Смея се като видя обяви за работа в офис! Гъбаркам се с подобни предложения, като искам да ми платят допълнително и времето за пътуване до и от офиса, както и всички разходи по транспорт, храна и дрехи. За командировки тройно. Един живот живея и нямам намерение да го прекарам в робство на корпорациите ДГД. ;)

Явно си кадър на юридическия на благоевградската сорбона (нарочно всичко с малки букви), начел някакви теории и халюцинира ли, халюцинира робовладелски строй... Едно ще ти кажа- с бг "мотивиращи" заплатки, липса на икономика и интересна работа с потенциал за развитие ще задържиш на баба си напиканите гащи в кенефа да ти работи. Обърни внимание, че след като се пооталожат нещата с украинските операции от кенефа ще се изнижат през Т2 поне още милион. Никой няма да ти подскача по офисите и да ти бачка за без пари. Пий си и хаповете, че явно са те изтървали от Карлуково.

законите в рамките на ЕС са унифицирани, ама де толкова акъл да знаеш..

Време е за "енергийни визи" или "електропаспорти" в задаващия се енергиен локдаун, за да се противодейства на тези добре пазарноориентирани англосакдонски тарикатлъци.