Нови правила за влизане в Гърция от 1 юли

Чуждестранните туристи, пристигащи в Гърция, ще трябва да попълват подробен формуляр

Обратно в новината

Коментари - Нови правила за влизане в Гърция от 1 юли | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече два пъти я попълвам формата за пътуване на колеги, дето ще ходят сега за уикенда на Халкидики. Информацията за посещение на друга държава преди това пътуване е опция и не е задължителна. Поне за пътуващите с кола. До 5 минути след това им идват QR кодовете на имейлите. До тук всичко изглежда ОК. Като се върнат другата седмица, ще разправят как е било по границата.

Това е глътка въздух за родните мошеници заграбили нашето крайбрежие.

Според инфото на гърците, при влизане с автомобил може да попаднеш в групата за скрининг и да ти вземат проба. След това трябва да се самоизолираш на адреса, който си посочил във формата - passenger locator form (PLF), докато не ти обявят резултатите!!! Тоест, ако попадна в групата за скрининг, направо да обръщам и да се прибирам, а резервацията ми изгаря!

Да, така е. Ама си стягал багаж, бил си път, и накрая се връщаш. Целта в случая не оправдава средствата. Ще рискувам един провален ден по пътищата, и нерви по границата, за да се върна. По-добре да си спестя всичко това, и да не тръгвам. За догодина ще се замислят, половината къщи, хотели и т.н. като им останат празни.

Между България и Гърция има пет ГКПП-та. Във формуляра който трябва да попълним преди пътуването обаче е дадена възможност за избор само на две от тях - Промахонас, и Нимфея. Маказа например, или Илиндин ще ги затваряме ли, или през тях ще се пътува без попълнен формуляр.

Нимфея (Еникьой) е селото от гръцка старана на Маказа.

Явно някой не може да казва "Р" или статията е писана от дете ...