Приказната Бавария през погледа на една българка

Снимки и разкази от най-богатата провинция в Германия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Можеше да се спомене Оберамергау (където се провежда всеки десет години шествие с разпятието на Христос) и многобройните барокови църкви и манастири в Бавария, също Улмската катедрала с най-високата кула в света (161,53 м), езерото Химзее и двореца на острова Херенхимзее (копие на централната част на двореца Версайл), Кьонингзее и Националния парк Берхтесгаден, Аугсбург със златната стая в кметството, средновековния Ротенбург, Вюрцбург, Байройт с годишните фестивали на Ричард Вагнер, можеше да се спомене вместо да се цитират имената на американци, че недалече от Бамберг е Кобург и двореца на българската царска фамилия, също така баварската фирма MAN (Maschinenfabrik Augsburg-Nürnberg AG).

Благодаря ви за коментара! Улм не е в Бавария, а този материал е за самата провинция! В страницата на Германия отблизо има десетки текстове и специално посветени поне три на Обераммергау. Впрочем текста за "Страстите" провокира най-малък интерес сред българската публика. За останалите градчета - Ротенбург, Бамберг и т.н., както и за много други, които са слабо познати, също има отделни материали! По отношение на замъците - че те са толкова много, че е невъзможно да се изброят. Не е включена и Резиденцията в Мюнхен, която е от най-богатите. Може би е добре да напишете един авторски текст, за да бъде по вашия вкус и предпочитания! Поздрави и с пожелание за много пътешествия!

Омръзна ми да чета, че Бавария е най-богатата федерална провинция. Справка по GDP. https://en.wikipedia.org/wiki/ListofGermanstatesby_GRP Оказва се, че е Северен Рейн-Вестфалия