Коментари - Ресторантът с такса ”празен стол”: Ще съдим наглите клиенти | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Всеки реномиран ресторант по света има такса за минимална консумация или такса "резервация", която обикновено се плаща предварително." Ха-ха-ха-ха-ха! Досега по света на такова нещо не съм попадала. А у нас реномираните ресторанти не могат да си го позволят - това е обида към клиента! Един вид "Виж, с'я к'во, аз искам да спечеля от теб, зат'ва ще консумираш колкото аз ти кажа, а не колкото ти искаш, че иначе няма да спечеля достатъчно!" Ами, да си печелят от куверти - ако могат.

Обява (за регион Созопол): - Запълвам празни столове, ям и пия за 15 лв., така че ще спестите 5. Няма да ви преча, няма да се меся в разговорите, освен, ако изрично не бъда подканен. В случай, че свободните столове на масата ви са повече от 1, мога да доведа и още хора. Очаквам оферти.

заведението по рождение има недъг"Празна глава".

O ciganko ostani tam i tam umri.

Когато има" Roxana, от Филиповци или Столипиново" ,които са обиколили" европата,африката ",на острова не им остава нищо друго освен brexit,жалко.

Roxana ,kато миеш кенефите от толкова отдавна в Лондон и нищо не си научила е разбираемо,но не е лошо малко да почетеш за да разбереш,че обиците са за ушите ,а не за очите.

При такова нагло отношение на сегашния собственик на ресторанта настоявам да бъде сменен. Въпреки твърденията му смея да твърдя, че много години сме били в чужбина и такова нагло заплащане на "празен стол" не сме имали. Струва ми се това е негова измислица, за да дере колкото може по вече. Зае това настоявам да бъде изгонен от ресторанта.

И ресторанта глобен, същшо да изплати компенсации на ощетените клиенти, и да бъде затворен за незаконни практики, а собственика осъден за поведение извън закона. Подкрепям. селени алчни и мръсни, без капка грамотност, решили да влачат безотчетно! Мърсни алчни долни неграмотни селендури! Затвор за вас, и конфискация на ресторанта, земята и глобени в полза на хората и пострадалите клиенти! Тогава да видите такса стол!

Циганко не се аби.Мараба.

Междинна сметта била, ай сиктир, защо я дава накрая? Нема 'кво да реват, да се извинят и без друго могт да обърнат ситуацията в тяхна полза: колко безплатна реклама. И платен ПР, пумиар ..

Нашето черноморие е помийна яма, заради такава наглеци. Затваряйте ги веднага, какво си мислят че могат да си слагат такси когато си поискат, надминаха циганите по-наглост.

Поради такива слуки съм щастлив е от 20 години не съм стъпвал на лайноморието. Със сигурност НАГЛИ клиенти и още по-нагъл ресторант собственост на мутра...Мутренски подход плащайте или ще ви съдим / с бухалките/, междинни бонове за криене на данъци /кой чужденец пък и българин ще се загледа дали е междинен или фискален ?/ , но нарушения няма ...Вместо държавата да ги изтърбуши и закрие заради сринатият публично имидж...смех и трагедия. Никога на Черно море

Цялата истерия идва от това, че на всички им е писнало, в краткия летен сезон от една страна "оборотни" заведения да дерат по десет кожи, от друга страна вечно капризни, кисели, криви клиенти. Трябва да има ясни и точни правила, предварително обявени. Имаме такса смях, такса говорене, такса въздух. Пазарът сам ще определи кой ще влезе. Мога да резервирам цялото заведение за една вечер, да пия едно кафе и за всички да бъде една незабравима вечер.

Казвам се Стефан Дженев и КАТЕГОРИЧНО ЗАСТАВАМ ЗАД УПРАВАТА И ПЕРСОНАЛА НА ЗАВЕДЕНИЕТО. Парите, които някои гости явно нямат, не прави клиента "цар". Отношенията между персонала и клиента могат да те направят "цар" Не политическата или борческа подкрепа! Ако си резервирал 8 места защо не искаш да платиш за тях?! Казвам се Стефан Дженев и КАТЕГОРИЧНО ЗАСТАВАМ ЗАД УПРАВАТА И ПЕРСОНАЛА НА ЗАВЕДЕНИЕТО.

Защото по цял свят закона е в смисъл, плащаш само за онова, което си консумирал. Сега, ако ти не можеш да понесеш рисковете на ресторантьорството, това си е твой проблем. Сека професия има рискове и моменти. Не можеш да печелиш от въдуха, който хората не са вдишали. Не се вписва в ноемалността и закона. какво сте се укрепили селенчетата там и сте си въобразили, че сте над закона и правата на хората. Нема да ви додем на морето, умирхайте - живея в Лондон, имам пари, но за такова отношение, не съм ви стъпвала от 1988! Нема и да ви стъпим! мрете! Бил над закона, молим ти се! ай сиктир, мишок ненаял се! чума да ви стигне, дето не се наядахте и още дерете 29 кожа от хората!

Мурджо, не се плаща за столове,а за консумация на храна и питиета,това да не ти е мебелен магазин.

Както казах и преди: поредната руска/комун хибридна атака целяща да унищожи проспериращият БГ бизнес: арогантни клиенти неспазили уговорката си, какво да се каже друго? В Сибир и да се наливат с бояришник на воля, там ако не друго място и пространство бол, няма да ги таксуват

Созополска свалка: "Муцко, за довечера съм запазил маса за двама, ама с всичките четири стола".

Муцко, за довечера съм запазил стая в хотела, ама само за едното легло от четирите в нея. Да не се изненадаш, като дойдат и други!

И да съдят и да не съдят - в това заведение няма да стъпя.

Реномиран ресторант и такса резервация?! Такса "консумация"?! Я отново?! Такса "резервация и консумация" във всеки реномиран ресторант?! В коя държава?! В кой политически строй? При Фарабундо Марти може би?! Божеееее! Няма такова нещо като такса консумация. В коктейл барове в някои държави има единствено депозит, който не се приспада ЕДИНСТВЕНО, ако цялата резервация не дойде.

Явно си селски Граф .Запиши си в Цюрих освен резервация има и минимална консумация,ядеш една салата, плащаш оборота на стола зависимо от това дали обед или вечера.Венеция капарото не се връща ако са по-малко от резервираните.Маѝорка в сезона минимална консумация 50ев на стол.Внимаваш къде сядаш да пиеш кафето и колко време защото като нищо ти струва поне една минимална БГ заплата.Всичко това е регламентирано и е в много посещаваните заведения.Министер -председателите не се занимават с това.

Не, в Зюрих нема теково нещо, била съм в Зюрих и съм яла по ресторанти там. Нема никви текиви такси. Какво лъжете, живеем в Лондон, обиколих европата, Африката и Азията. Да бех видела, да го кажем. Не, нема теково нещо по света. Има онлайн сайтове на агенции, идете си вижте реалните условия за букване на каквото и да било. ЕирБинБ, Експидия, и който искате друг сайт за резервации, включително на самолетни билети, хотеи, ресторанти - ПУБЛИЧНО Е УКАЗАНО, ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ СИ ПРАВИШ РЕЗЕРВАЦИЯТА - ОЩЕ ПРЕДИ ДА СИ РЕЗЕРВИРАЛ! ДЛЪЖНИ СА ДА СЛОЖАТ ОБЯВЕНО ВСИЧКО, КОЕТО НАКРАЯ ТРЕБЕ ДА ПЛАТИШ! И НЕМА ТЕКОВО НЕЩО ОСТАНАЛИ ПРАЗНИ СТОЛОВЕ ИЛИ ЛЕГЛА! ПЛАЩАШ КАКВОТО САМО ТИ ИСКАШ ДА ПЛАТИШ И СИ ПОРЪЧАЛ И СИ КОНСУМИРАЛ! Некой селенин е искал едни джобни да пребере, а сега се е окендзал, и сега дига вой до небесата! В УК за такова нещо, директно ше влезне в затвора, и ше го разкатает от държавни проверки, глоби и компенсации за клиентите излъгани! При доказани обвинения, собственика ше плати като поп мелиони, и репутацията му завинаги ше е очернена, до степен, че никой повеке нема да му стъпи, не говорим за други законово последствия! Не споменавам дали е платил данаци върху сумата, дали изобщо е начислена правилно, и дали нема да връща и на държавата компенсации, и дали нема да му затворът ресоранта, защото практикува нелегални практики!

И ако протестираш условията и намериш, че не са предоставили каквото си поръчал, тогава те плащат и те компенсират! наскоро потъчах златни обеци за рождения си ден. излезе ми около 500 паунда, 22 карата, раскошни са. Но закопчалката не беше същата, каквато беше обявена в сайта, и имаше и други разлики в дизайна. просто сбъркали снимката, беше техното обеснение. За което сега обеците са ми намалена цена, компенсираха ме, и ми излизат на половина, и ми покриват промяна в дизайна, както аз го искам, без да плащам допълнително материали и труд. Падна малко разправия, но хората си приложиха закона и ме компенсираха, и поеха отговорността. Сега обеците ше тежът повеке, а аз бех компенсирана с полвин цена, и ремонта е за техна сметка, и ми беха поднесени извинения. Факт. Как ше те чарджат за въздух неконсумиран? като не си консумирал, немат основание да те чарджат! Ми да сложат и един чардж, че пускаш вода в кенефа като се изходиш???? Немам думи - то бива гьонсуратлък....ама това е извън сека нормалност!

И минимална консумация нема. Просто хората немат време да киснат в ресторант за едно кафе, както е в балХар. Времето в капитализма е пари. Киснеш в кафенето, губиш си времето. За запад, деловите хора, си позволеват почивка когато наистина не могат вече физически да издържат. Лениви хора, реТко. Не се кисне по ресторанти и кафенета, нема време за това. Влизаш за да ядеш, не за да киснеш на една чаша вода или кафе. Ядеш, обслужен си като цар. Плащаш си каквото си консумирал и излизаш шеслив. Направено е тека, за да могат хората, които работът и произвеждат, да са облекчени и утре да могат пак да работът и да са адекватни, и закона гарантира техните права. като си решил да бъдеш обслужващ персонал в ресторанта, значи ТИ ШЕ ОБСЛУЖВАШ КЛИЕНТА, А НЕ КЛИЕНТА ШЕ ОБСЛУЖВА ТЕБЕ! Ако искаш да си цар и господар, ше си платиш да те изберът, ше направиш кариера в правителството и ше плащаш, плащаш, за да направиш ценз за публична длъжност. И пак ше служиш ТИ на хората, а не те на тебе! Объркали сте си ориентацията, селенчета! Света ви заплю, мърди!

Особено почтително отношение има към възрастни хора. Повечето ресторанти сервират екстри за възрастни хора пенсионери с малки пенсии. С очите си съм виждала как ресторанта дава храна безплатно! на домове за възрастни хора, или ги кани на мероприятие да ядът и пият на корем, като чарити ивент. Или им дават значителен дискаунт когато плащат. За хора над 70, почти всичко в УК е с постоянен и законен дискаунт от около 20%, различно е, но паркинг, данъци, почивки, туризъм, развлечения, билети за обществени събития, по закон е със значителен дискаунт, за да могат да не са изолирани социално. Всички помагат на възрастните хора. Кога ше видиш ти балХар ресторант да дава храна безплатно, или намаление на възрастни хора, на бременни.... на деца....обществен транспорт... мижи да те лажем...забравили сте човещината, нормалността......зверове, мърши, марди!

министърката и другите политици яхнали вълната на популизма и ще затварят, ще смъкват звезди, не знам си какво. В съда нищо от това няма да мине. Нещо повече - вероятно ресторанта може да ги осъди за пропуснати ползи и да изкара още някой лев отгоре тоя сезон, а тва ще го плати народа.

Този случай е достоен участник в рубриката - No comment! Със здраве да си "доят" верните клиенти. След този случай аз лично надали ще съм един от тях.

Няма ли кой да обясни на тоя от КЗП какво е това "меню", каква е разликата с "ценова листа", какво е "артикул" и "фискален бон"... или искат да ми кажат, че ако си поръчам парче сирене, към доматената супа, няма да ме огрее защото в менюто няма "парче сирене"?

Къде пък няма сирене на плочка?

Където има опасност "сиренето" да се разтече като да е от грес.