Коментари - Русия иска тракийските ни съкровища в Ермитажа | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нашите уважения към руския авангардист от полски произход Казимир Малевич /1879-1935/. Но в Русия има толкова много артефакти и пройзсведения на изкуството с български пройзнод, езически, христиански и ислямски. Нашите ходжи вместо да ходят да учат в С.Арабия, по българско е да ходят в новосъздадената Волжско-Българска Ислямска Академия.

Абе да им ги подариме бе,пък те такава история ще съчинят че вече няма да са тракийски!

Как го искат, завинаги ли?

О, и аз си падам по руски котета! Можем да правим трампа...

В публикувания от Калайдович откъс от историята на Троянската война, поместен в Архивния сборник, се съдържа и един текст, който представя въпросите относно етническия произход на българите в съвсем различна светлина в сравнение с утвърдената в науката доктрина. Този текст гласи: Сiй Ахилеусь имый воя своя, иже нарицахуся тогда Муръмидонесъ, нынѣ Болгаре и Унну, тысущами треми, въкупѣ съ Патрокломъ воеводою и съ Нестеромъ, яже бысша убѣжденна Хирономъ и Пелеомъ.

А едно преводче ще може ли? Щото не всички сме експерти по старобългарски и древни езици. Виж ако беше Индиана Джонс тука сигурно и на арамейски щеше да може да чете.

Изписано със сега използвани букви: " Сий Ахилеусъ имай воя своя, иже нарицахуся тогда Муръмидонесъ, нынѣ Болгаре и Унну,тысущами треми, въкупѣ съ Патрокломъ воеводою и съ Нестеромъ, яже быста убѣжденна Хироном и Пелеомъ", което пък на съвременен български език звучи така: Този Ахил имал своя войска, от тогава наричаните Мирмидони, а сега Българи и Хуни, три хиляди общо с Патрокъл войвода и с Нестор, като беше убеден от Хирон и Пелей.. Омир описва Мирмидоните (1 пес. стр.684) като жители на Тесалия; Патеркул и Страбон също ги описват като народ живеещ от най-древни времена в този същия район. Споменатата по-горе съкратена (по М. Погодин) част от добавката не се намира в Патриаршеското копие, което означава, че то е по-старо от Ватиканското

Първо да ни върнат откраднатия през 1944г. златен резерв. После Лукойл да си плати данъците за последните 10 години и да спрат да продават най-некачествените и скъпи горива в Европа. Газпром също. И накрая да си приберат боклуците от БСП, АБВ и Атака и да спрат да се бъркат където не им е работа.

Ние пък искаме да видим съкровището на хан Кубрат, най-голямото златно съкровище откривано някога - 6000 златни предмета. България никога не го е виждала. Разръснато е по целия бивш СССР.

Да искаме, има нещо мистическо във връзката България Русия.

Нищо мистическо! По-скоро мазохистическо.

От съображенения за сигурност, по-добре да идват тука да си го гледат, това е най-крадливата и безкруполна нация, живееща на гърба на другите народи. Нас специално, не само злато и пари са ни обрбрали, ами и културно са ни обезкостили !

Даже мозък не Ви е останал, нищо, че по рождение сте си такъв, де...

А ще ни го върнат ли после?

По-скоро Русия иска да открадне тракийските ни съкровища! Внимавайте с тези, техните деди ни откраднаха златния резерв петдесетте години на миналия век под предлог да ни го пазят!

Откраднали са на майка ти п.....

Бай Ставри

Абе руснак, я си иди на вашите си форуми Тук е опасно за вас НАТО - нали знаеш

не е лошо, ноооо - боя се, че може да измислят някакъв старинен дълг и да запазят съкровището. по вежлив начин! зелените человечета обикновено не се шегуват... едно на ум, другареее!

Да ни върнат първо златото открадното 1944.

Ми тогава ние трябва да им върнем всички пари, които наливаха в заводите ни, плюс танковете и ракетите. Нещо да кажеш по въпроса?

Бай Ставри

То пък едно оборудване..... Скраб

Е, от това по-голяма покана за България за сега няма.

Съкровището е тракийско, а не българско.. Докато тракииците и македонците са имали общество по това време, Българите от Чукундур планна в Афганистан са се крили по пещерите.. не си приписвайте история, която е чужда!

Да, ама не. Траките са българи.

Траки = прабългари? За нас изконното население на българските земи са траки и в този смисъл ги приемаме за прабългари, вие като народ сте 49 на сто траки. Това заяви вчера за Труд от Цюрих новата директорка на Игенеа Аманда Фелбер на въпрос: Защо праотците ни не са споменати в изследването на нашите корени.

Траките не са българи и българите не са траки. След като идват от Азия, прабългарите асимилират траки и славяни. По тая логика сме и славяни, а?

Кой си ти,бе,чукундур?Пишеш на кирилица,а езика,който употребяваш е български.Ти да не си трак???И още нещо-за ваички съкровища се казва,че са тракийски.Собственост на българската държава.А в Македония(упоменаваш я,по-точно древните македонци,имали вземане-даване с траките),та там има много вече български неща,които са собственост на БЮРМ.Всъщност станахме свидетели в създаването на нова Македония,тази на 21 век.УКРАЙНА.

Траки е Верско понятие. Не си пораснал да го разбереш. Приеми го като Първохристиянството. А народността е гети-хети-готи. За домашно: преведи си от хохольски Хотын ( град на готите) с Готин. При царуването на династията на Констанциите, Тракия се нарича Готия. С Готска служба...различна от юдославието от 383г. Античното тракийство, Готската служба, българското богомилството и руското староверство са едно и също. На темата: Биещият полицаи на служба Главен Мултак е олицитворение на дебилността в историята и културата. Какъв поляк, какъв модернизъм ....при реципрочност на тракийските безценни съкровища на културата и Вярата? Ермитажа е натъпкан с антични и средновековни български артефакти и тонове старобългарска литература изнесена през турското робство. Само един Български паметник на културата трябва да си иска България от Русия и ще настане раят в българската история - "Съборникъ " на Цар Симеон , известен в Русия като "Изборник Светослава" (Светослав Владимиров Борисов-Киевски). Заради изследването и публикуването на тази уникална книга, поръчана лично от Цар Симеон на Българският патриарх, в тотална догматична противоречивост с Цариград, са убивани водещи руски и съветски историци. Поклон пред Доктор Асен Чилингиров събрал и довършил руските изследвания и представил на България тази б2зценност. "Съборникъ" на Цар Симеон е А до Я на руската църква до Петър Първи, под названието "Изборник Святослава ".

Хич не са се крили по пещерите, а цяла Азия се е страхувала от тях, свери си часовника по история! Това, че произхождаме от района на Афганистан не ни прави с нищо лоши!

Какви македонци бе боклук руски? Македонците са говорели гръцки, не Български.

Няма Гърция по това време има елинистичен свят, македонския е бил западен диалект на тракийския, Аристотел елинизира варварина Александър (както те казват) и действително един чужденец прави най-много, за славата на Елада. Тракийските пеши фаланги представлявали острието на непобедимата му армия.

Истината за българите на Кубрат е че са прото тракийско население живяло около Ч.Море след потопа поело на изток вярвали са в слънцето. Стигнали са до Авганистан и Сверна Индия. Ведите говорят за това. Когато Ал. Македонски идва тракийските му войници се женят за 20 000 бактрийки, закономерно. В 164-5 г. Този народ се връща в бащините си земи край Ч.море. по късно 681г. Исперих забива меча край Мадарския конник. Плиска е била огромен град крепосната стена и сега се вижда 10 км. на 3 км.

ДА НЕ ГО ПРАЩАМЕ ,ЩЕ НИ ПОГОДЯТ НЯКОЙ НОМЕР. НЕ ИМ ВЯРВАМ. ТЕ СА ПРЕСДТЪПНА ДЪРЖАВА.

Само това остава! За да ги национализират в Кремъл?

да не стане като с крим. ще вземат да се окаят руски . :) а и нали сме братя да си ги поискат като подарак . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как пък не - цапаниците на Малевич срещу шедьоврите на тракийското изкуство?!

"Ермитажът е най-големият музей в Русия и един от най-големите и старите художествени и културно-исторически музеи в света. " - не един от най- големите а НАЙ- големия с повече от 3 милиона произведения на изкуството от всички краища на света!!! Ако се говори за посещаемост тогава може да се пише един от!!!

В клозет не излагаме съкровища!

Щерев, Щерев... Ти си знаеш.

Тежък и неспасяем случай на вроден идиотизъм - диагнозата на Щерев.

Ермитажа не е достатъчно голям музей.

Черепа да не направи трампа и да пробута фалшификати на Ермитажа.