Ски писта Стената работи от днес на Витоша (за пръв път от 10 години)

На Витоша има около 1,5 м сняг и очакванията са сезонът да продължи през април

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И котвата на Черни връх работи, изглежда като направена от мачти и лебедка извадени от Титаник. Но да, пуснахме се по стената, карахме на котвата и се возихме на лале 2, по един път. До 12.30 акумулираме към 3 часа чакане на опашки и 5-6 спускания. Самото Лале 2 не е обработено, за сметка на това имаше почти опашка от простаци пускащи се през лавината. Дупките по пътя към Лале 1 са нещото с което Йорданка най-после ще затвори устата на Янчулев.

Супер ! Още сега тръгвам натам! Но като стигна Алеко ,кой лифт ще ми препоръчате - може би Романски, или да ползвам Заека, или влека на Спас, или ските на рамо и по пътеката за Черни връх. Така е най здавословно!

Трагедия са съораженията на Витоша. Влекове не работят от 15 години. Романския от 10 години. Лале 2 - седалките на рядко, влиза се един по един, чака се много, бавен е! Всичко е оставено на разпад....

За по-старите от нас, ""Стената" не беше ли над ""Лалето""? Аз нямам спомен ""Стената"" да е излизала пред хижа "Алеко"!

Баш там излиза. Стръмната черна писта (поне беше мисля) пред Алеко. Последните години само шейни се карат там. Сега ще има проблем с шейните и конфликти със скиорите.

Много, много хубава новина, най-после нещо готино.

Изглежда чудесно, още тоя уикенд ще се качим с приятели

Който ходи при Цеко явно обича да го порят отзад. Може ли да ви спира съораженията, да ореже 8ми стълб на Заека и вие да продължавате да ходите на Витоша Ски и Банско?

Такова нещо за първи път чувам от 50 години. Навремето работеха ски-влековете на Стената важното беше сняг да има?!

А защо 10 гидини не е обработвано? Защо съоръженията на Витоша са отбибипани? Ей такива въпроси. Защо ли софиянци избират даходят да карат на Боровец вместо на близката Витоша?