Туризмът в Турция се срива, хиляди хотели се продават

Въпреки правителствения пакет от мерки за излизане на туризма в Турция от кризисната ситуация, работещите в сектора все повече губят надежда.

Обратно в новината

Коментари - Туризмът в Турция се срива, хиляди хотели се продават | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През г.за ще им излезе сваления руски самолет. Ердоган е пътник. Много си беше повяряал. Само дано не го гръмнат.

Пътник е и Путин. Ако не, Русия е пътник за следващите 10-15 години.

Причината е политиката на Ердоган, споделл съм преди 3 години. Ръст от 7% е манипулативен и лъжовен. При политика като ердогановата е фатален за икономиката. Неминуемо идват атентати, кървави демонстрации и беззаконие. Туристите без да искат се оказват верен измерител на демокрацията. Ердоган ще го духа. Путя също. Двамата са изродените политици на региона.

Ма верно ли? Дали нема да ревна. Боли ме Х.я за тая измет. В България има страхотни места където може да се почива и Ви ги препоръчвам.

и голяма да е Турция -иконоимически, и военно политически си остава едно регионално "балканско джудже", само че Русия много умело замени Турция като регионален играч с Иран.

Така й ес пада на Ердоганската империя, османските апетити да рухнат. Да ги започнат кюрдите и целия Анадол да се разпердушини. Турция не е унитарна държава, 1/4 до 1/3 са кюрди - по презумция вражески настроен народ на османлиитетурци! В европейската част има доста ерозирали елементи, има и христиански общности. Армията макар и мачкана през последните години, не не изключено да излчи някои пишман кемалисти, които да попилеят лудия Ердогани неговата шайка. Рейгъномиката в Турция от времето на Йозал може да тръгне на заден ход... Който се е хванал да се боксира с руснаците все се насирал в гащите! Нашите галфони също да го имат предвид. Защото освен че са тъпи, те са и продажни родоотстъпници!

Ам, айде! Хайрлия да е - таз година туризма, догодина... цяла турция!

ne se pritesnqwaite za turciq - poglednete na kakvo prili4a biv6a bulgaria

Е че ние точно за това се притесняваме-днешна Турция е бивша България;)

Най малко се притеснявам за Турция, само да не почнат и те да емигрант, че са бая!

Прочетох мненията на всички. С повечето съм съгласен - който посади ветрове, жъне бурий. Турците се прецакаха. Сами си го направиха. НО ДРУГО НЕ МИЕ ЯСНО - >>> Статията на Дир-а е едно съчувствие, съжаление, състрадание към проблема на турците сега !?!? Горките те. Колко онеправдани са те. Абе, писачи, ако български пилот беше свален от турците, какво правим ?!?!?! Вие ще ходите ли в Анталия бе, аланкоолу ?? Или не знаете историята, или за вас турското робство е "присъствие" ?? Или просто се подмазвате на тия със зелените кинти, нещастници. Но да знате, че моите деца знаят ТУРСКО РОБСТВО. И да си имат винаги едно наум с тая азиатска паплач. Боже пази България !!!!!!!

В съвременния свят, а мераците й за неоосманизъм (без да си дава с/ка кой всъщност създаде Османската империя) са повече от абсурдни. Държава, която никога не е имала идеали, а тъкмо напротив, е обречена.

Фалит и ликвидиране на мръсната Манафия.

НИЩО ИМ НЯМА НА МАНГАЛИТЕ,МАЛКО ИМ Е !

Като тренираха и въоръжаваха "умерени бунтовници", за да свалят Асад, не се оплакваха. Като купуваха на безценица перола на ИДИЛ и го продаваха на пазарни цени, пак не се оплакваха, сега са тръгнали да се жалват. Това, което човек сам си направи, никой не може да му го направи.

Който зло мисли,зло намира.Турция се изживява като господстваща сила и се опитва да си вре носа във вътрешните работи на доста държави,като нашата например!Високомерието й стигна толкова далеч,че взе да извива ръцете и на такива солидни държави като Германия,Франция,Австрия,Великобритания..Мноого си повярва,но някой ден ще се събуди като победена и разорена от собственото си високомерие и подлост.

Който зло мисли,зло намира.Турция се изживява като господстваща сила и се опитва да си вре носа във вътрешните работи на доста държави,като нашата например!Високомерието й стигна толкова далеч,че взе да извива ръцете и на такива солидни държави като Германия,Франция,Австрия,Великобритания..Мноого си повярва,но някой ден ще се събуди като победена и разорена от собственото си високомерие и подлост.

AbuTalib

Ами ще ги изкупят руските олигарси, за да може после да ги пълнят само с руски туристи.

Едно ИЗВИНЯВАЙ ще свърши добра работа. И всичко отново би станало добре. Но нали върхушката е велика......

Ни вярвам вече извинението да свърши работа. По-скоро други неща ще трябват...

ооо,това е само началото!за мекеретата наи-лошото е като им секне алашвериша. ще вят като бесни кучета! ердоган я закаса завалята!

Браво на Ердоган... Турция с приятелски отношения и с Русия и с Америка, сега скъса и с двете...

Едното/ туризма/ за сметка на другото/ петрола/. Кое в кой джоб влиза си знаят турците. Спасението за туризма им е главата на Ердоган в торба и делегация да я занесе на Путин. Типично отношение между две империи.

ПОЛИТИКАТА НА ГЛАВНИЯ ФЕС,ХВЪРЛИ ТУРЦИЯ В БЪДЕЩЕ НА КРИЗИ И НЕЯСНОТА ЗА РЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ ПРОИЗТИЧАЩИ В ПОСЛЕДСТВИЕ!!!

аз като казах че турця няма икономика, не. 2000 год хиперинфлаця, сега световна сила, ала бала. пак ще имат суперинфлаця.

Русия им виновна на всички за всичко. Айде моля ви се...

Хм, който сваля руски самолети бива съответно наказван...

Все Русия им е виновна, а не джуджето Ердоган дето се мисли за Султан.

САЩ прецака и Турция ,след като насъска Турция с/у Русия ,и натресе безброй бежанци ... САЩ и Англия постигнаха своите ИНТЕРЕСИ ,и продължават със СЛЕДВАЩИТЕ ИНТЕРЕСИ ,КОИТО СА ОБРАТНИ НА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА ....

Все повече резервации са отказвани именно с тези аргументи и колкото повече наближава лятото, тази черна кампания на Русия сред европейците набира скорост, казва експертът по туризма. Това не е черна кампания на Русия а голяма истина,ходиш на пазар из капъла чаршия и изведнъж яка тълпа минава през теб,защо ли?????????Защото в други краи на пазара се взривила бомба,,,,,,,така рече един мои познат от Германия,каза че подарък от компанията където работи да му направят----не иска и да чуе

Ай ся! Русия ви била виновна, че подготвяла Ислямска държава на турска територия и че Турция напада подмолно съседни държави и организира въоръжени ислямистки преврати! На крива ракета космоса и пречи!

Бях в алания и беше добре до 5 сутринта когато ужасните викове на брадатите събудиха всичко живо. След този случай затварях плътно прозорците та и пердетата. Не навсякъде имаше бира защото била грешна , а смръднята на овча лой се носеше от единия край на улицата до другия.

Колкото и да дразни виенето в пет сутринта на джамиите в ислямския свят,това не спря нито екскурзиите,нито почивките при тях.Докато беше мирно и спокойно.Но сега е различно,във война са и няма нормален човек,който би тръгнал със семейството си да почива в Турция.

А преди две години Турция беше давана за пример за бурен разтеж..., ще става все по зле защото от светскста държава на Ататюрк скоро ще се чете само в историята..!

Хаха

За съжаление, откакто в тази прекрасна страна започнаха да правят основно политика вместо както досега туризъм, ефектът ще е единствено и само внос/износ на човешка плът, респ. вече не става за никакъв туризъм. Дано тези коментари да се четат от някого в Турция, нещата не може да продължават така, просто високодоходният луксозен продукт, който се предоставяше там, и от който са са възползвали мнозина, ще остане да виси във въздуха и да очаква да бъде компенсиран някак от контрабанден нефт или от субсидиите ни от ЕС - днес 6 млрд, утре 60 млрд евро, и така докато системата не престане съвсем да работи.

+++

Как шамандури се комбинират със смрад на партенки? Чети надолу :-)

Сега американците да им запълват хотелите. Като са тъпи да ги слушат да свалят самолет да им платят 35млр. Като си прост сам си виновен, а не друг. Но нали и нашите политици са същите послушни тъпи копелета.

Ako не бяха американците те изобщо нямаше да постигнат бурния растеж,нямаше да бъдат светска държава,нямаше да имат една от най-модерните армии в света и т.н. и т. н.Ама ,явно си или много млад или малко четеш.

Кой е най-скъпия самолет в света - Су 24М - 35 милиарда долара струва на Турция!

Хитро ;)

Заслужават си го! Малко им е !!

Това е прекрасно. Турците трябва да страдат като в ада за това, което са сторили на България и всички християнски народи на Балканите. Малко им е! Дано ги навестят момчетата от Червената армия - в тях е истината. От едната страна те, от другата кюрдите. Ако трябва сърби, гърци и българи с радост ще се включим.

Проблема е че пак невинни хора ще страдат заради простотията на политиците си. Самите турци колкото и да са ми антипатични и противни са си нормални хора като всички останали, просто имат други традиции и разбирания тоест различни са. Това не ги прави лоши. В европейската част на Турция и в самия Истанбул са си напълно нормални хора облечени като европеици ( поне повечето ). Огромния проблем в момента им е господин Ердоган, който е исключително крайно настроен.

Първо много от турците са горди с това, че прадедите им са избивали християни. Това за мен не са нормални хора. Второ този господин Ердоган не е паднал от небето, нито пък съм им го избирал аз. Той е продукт на турския народ, неговото мислене и манталитет.

з5 млрд. не е цифра - какво толко сте се хванали за тая дума чак лигите ви течат от нея *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

да турската ривиера е хубава, и турците са любезни и усмихнати домакини, но политиката на правителството доведе нещата до тук . Това, което сам си направиш, никой друг не може. Не обвинявайте руснаците, те просто отговарят " на огъня".

турците са любезни и усмихнати домакини. Натрапчиво любезни и усмихнати доста често.

това за политиката си е така, но не е нужна пропаганда на руснаците за да се въздържи европееца от посещение на Турция която е вход-изход за луди чернодрешковци и си създава сама проблем с кюрдите. Колкото и да са любезни хората мерси - не, а още по-малко ще искат руснаците и без забраната на правителството им което разгонва майката на чернодрешковците.

Ако им бутнеш бакшиш.

турската ривиера е наü привлекаталната в света! и затова bıdete спокоъни! всиçко şте се оправи!

Красива е , но е пренаселена с турци. В Гърция е истината. Релакс и природа.

Не понасям минарета и виенето на чалмите!

Благодаря на руската пропаганда. Благодарение на нея и тъпотата на мурзилките, за нас, нормалните, почивката в Турция ще е по-евтина и пълноценна. А българските пишман-хотелиери, да духат супата - никакъв псевдо-патриотизъм няма да ме накара да си трова нервите с неадекватни неандерталци по лайноморието.

Сладурче,НЕКА ТЪПИТЕ МУРЗИЛКИ ще подпомогнат та тебе и на семейството ти да изгубиш този кураж и да си навлечеш БЕДА по ТУРЦИЯ!

Виж как стоят нещата с ходжата и да си оставаш там кретен !!!

Явно си падаш по екстремен туризъм. :-)

Ходи, пич, да пратиш снимки. Ха дано, ама надали

аз спирам с турция.....гърция е същия потоп покрай бежанците.....към испания се ориентирам ......в италия не е лошо, но в испания е най-добре.....

да не забравиш да си вземеш вазелин

Ами да, амбициите и егото на Ердоган ефенди са по важни.