Венеция предупреди туристите си да се пазят от агресивни и алчни чайки

Птиците се спускали към хората, за да откраднат бургери и друга храна от ръцете им

Обратно в новината

Коментари - Венеция предупреди туристите си да се пазят от агресивни и алчни чайки | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Птиците във венеция с аособено нагли и агресивни. На мен лично ми взеха храната от ръката без да мога да мигна даже. Не можах да повярвам. Не стига че дадох сумати пари да си купя нещо да хапна, ами и чайтака проклета ми го открадна от ръката с ловко движение прелитайки в гръб. Не е шега, наистина крадат. Трябваше да дам пари за нова храна, ама тоя път задтанах под парапета/ безистена, там нямат място да летят и там може да си спокоен. Пазете си храната там.

А да знаете какви агресивни чайки има от остров Лампедуза. На талази пристигат от този остров във Рим, Венеция,Неапол и други италиански градове. Никой не знае как са се развъдили на острова, но там пък какво става не може да се опише. Навсякъде чайки, гларуси, яйца от гларуси и всички грачат и очакват от туристите да ги хранят.

По алчни от италианците не са. Те се чудят какви таксички и глоби да измислят. А Венеция един път стига - особено място, но никога повече!

Един гларус ми разцепи пръста, докато му подавах филийка на палубата на ферибота. Трябва да се внимава!

А мен едно колибри ми отхапа ръката!

Това нищо не е - във Видинско комарите отвличат хора и ги изяждат :-)

Имаш предвид, че ги изсмукват, а не изяждат.

В България предупреждаваме туристките са се пазят от "гларуси"

Тия у Венеция режат клона на който са седнали

Да бе, птиците били "агресивните" и "алчните", а не човекът, който унищожава природата и себе си, по този начин, безжалостно и безумно.