Виена е най-добрият за живеене град в света за трета поредна година

В топ 10 преобладават западноевропейските градове, в дъното на списъка са Дамаск в Сирия, Лагос в Нигерия и Триполи в Либия

Обратно в новината

Коментари - Виена е най-добрият за живеене град в света за трета поредна година | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може да се мери като архитектура и култура само с Париж с когото са били конкуренция през 19 век. Но по германски скучен и сив. И с отвратителен климат.

Глупости. Най-добрият само за набодени роби и фашисти.

Бил съм 3 пъти във Виена. Навсякъде тълпи тъмни субекти, забрадки, фереджета. Само минаретата и ходжите липсват. Т.к. градът е център на едрия индустриален капитал, наследен от Австроунгария, финансовите лобита плащат на какви ли не клакьори да го изкарват "чудесен за живот", смешно е. Ако искате такова място, спечелете пари, и отивайте в някой тропически курорт с 5 звездни хотели, където не пускат азиатски мигранти и прошляци. Ай със здраве!

Най-добрите градове са в Европа. Моля стойте си в пълната с джагали Европа и се тъпчете в малки апартаментчета, и недейте идва при нас в Австралия. Тук е гадно, далече от всичко и не става за живеене. Най-добре си стойте в Европа моля.

В първите 12- 7 западноевропейски, 3 канадски, 1 японски и 1 австралийски. Толкова. Няма нужда от повече коментари

Толкова дълго съм бил виенчанин, че уверено мога да ви кажа, че е град боклук!

Налъма вгз сельо

Таковай се у гъзо коюплексар селски свиркаджия на Запада

Странно защо не се споменава София? Може би защото според последното изследване на Mercer е на 116 място! На 116! На 115 е Асунсион, Парагвай, а на 117 е Рабат, Мароко, Ха ха ха, инвестирайте в София - на едно ниво с Парагвай и с Мароко, ха хаха! А чета нашите брокери гонели цените на имотите в Прага, ха ха ха!

То и в Киев не е добро място за живеене,след като всеки ден е обстрелван от ракети,ама не се споменава... Най лошото място за живот е Северозападна България,но понеже там няма,кой знае,колко големи градове,затова не е спомената в класацията... София сигурно и тя е на дъното,като се вземат предвид доходите спрямо свръх високите цени на всичко...

То Триполи и Дамаск си бяха много хубави градове. Преди да дойде демокрацията ...

ревеш ли за убиеца на европейци - терориста камилар кадафи, а?

А преди месец излезе статистика, че Виена бил най-неприятелският град за чужденци. Та къде е истината? За последната година са влезли 110 000 бежанци масово от Италия, така че е най-хубав град ако си на социал!

Дир-а - прочетете преди да пуснета нещо : Виена оглавявала класацията за трета поредна година, пък през 2021 била 12-та...

Въздух, вода, храна, транспорт и подръжка на града Виена няма съперници.

Си далеч от истината!

Верно е! Виена е в тройката ми! На първо място Лисабон, Прага Виена или Виена Прага Извън столиците Ница, Порто

Лисабон и Порто са очарователни, но не съм съгласна за качеството на живот.

Във Виена, сега от 18 месеца живея в Мадрид. Космическа разлика-Мадрид има брутален траспорт, страхотна инфраструктура и Архитектура и прочие. В класацията от миналата година Мадрид беше втори и незная какво е толкова прехвалено на Виена? Якото беше, че Висшето образованието е много добро и евтино

Класация-в същото време Амстердам е с най-замърсени въздух в Западна Европа

Не виждам какво толкова има във Виена, че е най-добрият град за живеене. Разбира се, глупотевиците в статията не съм ги чел. По-скоро бих живял в някой град на средиземноморието, отколкото в скапаната Виена. Там се отива за 3-4 дни и повече няма какво да се прави. Освен ако не ти харесва смраддта на конска пикня и изпражнения.

Женева е такава кочина , че дори София е много пред нея, а софия е едно диво село извън нормалните класации.

Женева е отвратително скучен град, в който повече от 2-3 часа няма какво да се прави. Не бих препоръчал на никой да ходи там. Швейцарците няма да ги коментрам изобщо.

Женева не е за хора без пари. А едно хапване в Cafe de Centre, полято с Алиготе, действа добре на усещането за качество на живота.

Вибрация (т.е. жизнена сила), каквато има на много малко места по света. Но за това човек трябва да има сетива. Животът е игра на двой стености. Няма мед без жило.

Пич, София отдавна не притежава вибрация. София се превърна в село, начело със селската учителка. Няма по-скапан столица в Европа от София.

Е защо ни спряха тогава за Шенген като са толкова добре и цъфтят и всичко им е Ок? Не е ли срамно да ги рекламираме тез душмани?

ООН има друга класация.. знам че повечето тъпак не може да прочете това отдолу но все пък го поствам! "The United Nations has published its Global Cities Ranking for 2022, and awarded Moscow the top spot among major cities for quality of life and infrastructure, praising the metropolis for its transportation and the well-being of its citizens. ."

Отрежда на датчаните първо място по чувство на щастие от живота. В същото време според друга класация датчаните са на първо място в Европа по консумация на антидепресанти.

Един тъпак понаучил английски реши да си придаде селска важност. Как е в колцентъра??? Селски.

200% доброзорно ваксани, нема що...