Замъкът Балморал - там, където Елизабет Втора бе просто Лилибет

Кралицата бе най-щастлива в имението, в което можеше да мие чинии и да се забавлява, когато посетителите не я разпознаваха

Обратно в новината

Коментари - Замъкът Балморал - там, където Елизабет Втора бе просто Лилибет | Trip.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

новината за кончината на Елизабет II измести дори войната в украйна, лошото е че войната ще продължи, всеки ден ще загиват хора, въвлечени в нея точно от политиците, за които изпадаме в еуфория

Какви са тези кралски особи в днешно време? Привелигировани по рождение. Че чак цял свят им се кланят.

Да почетем и да се образоваме - що е то Обединеното кралство, от кога съществува,как функционира ..

проверете си датите в статията!

Какви планини са тия хълмчета? Сакар може да мине за Хималаите в сравнение.

Кралицата почина мирно в замъка. А пък палаво ли очаквахте да почине?

Да

Това е стандартен израз в Европа. Не търси алтернативни изрази, този се употребява не само за кралски особи, но и за всеки починал поданик или ражданин из европейски държави.

В Европа може да е стандартен израз, но в България не е. Тука се използват други изрази, като например "гушна букета", "хвърли топа", "вдигна петалата", "ритна камбаната" и др.

Българските медии не са страдали толкоз от смъртта на Брежнев насам. Ама, както си спомнят моите родители, тогава просто споменаха за смъртта му с покруса и продължиха с другите новини. Докато сега: то не бяха извънредни прекъсвания и емисии, то не бяха съкрушени коментатори от мястото на събитието дрънкащи с британски акцент... По новините това беше ЕДИНСТВЕНАТА новина. Други новини нямаше. Само кой какво казал и колко бил съкрушен. Мъка, мъка...

бравос - печелиш избираемо място в листата за местните избори!

Излъгали са те. Като почина Брежнев, вечерните новини бяха около 2 часа. Половината от времето беше в изброяване на "титлите" му: "Почина председателя на президиума, на върховния съвет на ...." и след около 2 минути завършваха с КПСС. И това го повтаряха през 5 мин.

Само половината викаш? Защо? Сега колко време отделиха на кралицата?

Когато Брежнев умря, имаше 2 седмици траур. Нищо нормално не показваха по телевизията, не пускаха по радиото и затвориха кината. Единствената радост ми беше вечерната емисия на ББС - Лондон с музикалното предаване на Ани Арнолд. Не се опитвай да ни изкарваш роби на запада. Да - бяхме роби (а някой още са) на СССР!

Днес научих, че и БФС бил обзет от дълбока скръб.

Хващаш ли разликата - Брежнев / КРАЛИЦА на обединеното кралство(ако разбираш смисъла на последното) Не чети и не слушай като не те вълнува - нали знаеш,че не е задължително?