Airbnb кани едно щастливо семейство да прекара три нощи в хижата на Дядо Коледа в Рованиеми, Финландия, където ще има възможност да изживее магията на Коледа в една зимна страна на чудесата, пише CNN.

Ката вълнуваща част от престоя семейството може да помогне в пощата на Дядо Коледа, която се намира само на кратко разстояние от къщата. Те ще могат да запретнат ръкави и да помогнат на елфите на Дядо Коледа за 30 000 писма, които той получава всеки ден.

Снимка: Airbnb

"Искаме това да бъде вълшебно и завладяващо преживяване за семейството, което търси най-доброто коледно изживяване", казва Катя, "главният елф" на пощата и домакин на Airbnb. "Гостите не само ще могат да спят в къщата на Дядо Коледа, но и ще надникнат зад кулисите на официалната пощенска служба на света по време на най-живописния период от годината."

Семейството ще отседне в дом, украсен с традиционни лапландски декорации, ще се храни с финландски ястия, ще носи дрехи на елфи, и ще се впусне в много вдъхновяващи приключения, казват от Airbnb.

"Престоят в хижата на Дядо Коледа в Полярния кръг, сред магията на Финландия, не е просто почивка, а пътуване до сърцето на празничния дух", казва Аманда Купълс, генерален мениджър за Северна Европа в Airbnb. "Развълнувани сме, че Главният елф е решил да сподели своето пространство в Airbnb и да покани едно семейство да изживее този уникален празничен престой, където ще помогне да се сортират коледните писма от децата по света и ще участва в незабравими приключения като екскурзии със снегоходки, наблюдение на северното сияние и традиционни сауни - създавайки по пътя си спомени, които ще останат за цял живот."

Снимка: Airbnb

Airbnb често предлага на гостите си тематични приключенски престои. Сред последните са "Мистериозната машина на Скуби-Ду", вилата "Хокус Покус" и дворецът "Гарние".

Престоят в хижата на Дядо Коледа е безплатен и дори може да включва безплатни полети, в зависимост от това откъде пътува семейството.

Преживяването ще бъде достъпно за едно семейство, до двама възрастни и две деца, от 18 до 21 декември 2023 г. Резервациите за престоя в Airbnb започват на 11 декември по обяд източноевропейско време (5 ч. българско).