В небето над Белоградчишките скали втори ден летят разноцветни топловъздушни балони и интересът към екстремното преживяване е голям. В Балонената фиеста, която се провежда за втора поредна година, участват 15 топловъздушни балона от цяла Европа, съобщава за БТА Евтим Стефанов, организатор на проявата.

Снимка: Ирена Данаилова/БТА

Стартът бе даден от местността Панаирището. Над 200 бяха любителите на екстремните спортове, които се включиха в първия ден в свободните полети и издиганията с балон, във вело-маршрута "Вино и колело", в разходката с джипове и АТВ-та сред Белоградчишките скали. 

Снимка: Ирена Данаилова/БТА

В първата концертна вечер участниците в Балонената фиеста се забавляваха в парти на открито с видинската група The Faces. На импровизирани щандове се предлагат сувенири, скара и напитки.

Снимка: Ирена Данаилова/БТА

Организатори на приключенското събитие, което се провежда до 25 септември, са-Adventures in Belogradchik и община Белоградчик. В останалите дни в рамките на Балонената фиеста сутрин и вечер ще се проведат полетни сесии, участниците в които ще се издигнат и полетят с балон и ще се възхитят на уникалната скална природа.

 

Свободните полети ще се извършват сутрин от 7:30 и вечер от 18:00 ч., допълни Стефанов. Регистрацията за полетите се извършва на площада в Белоградчик час по-рано, уточняват организаторитГостите и участниците във фиестата ще могат да участват и в организираните различни приключения като - сафари с джип, разходка с драконови лодки на Рабишкото езеро, разходка с АТВ-та около скалите. За любителите на велосипеда организаторите предлагат атрактивен маршрут "Вино и колело" - разходка с електрически велосипеди и дегустация на вина в местната изба Боровица.

Снимка: Ирена Данаилова/БТА

Вечерите на Балонената фиеста ще продължат с концерти и партита на открито. Тази вечер от 19 часа в местността Панаирището, мястото откъдето излитат балоните, ще се превърне отново в концертна сцена, на която ще се изяви групата Ограничителна заповед, 24 септември е отреден за Латино парти.

Снимка: Ирена Данаилова/БТА